Een nieuwe zondvloed?

blog 010Zouden wij midden in een nieuwe zondvloed zitten, beste lezers? U heeft vast wel gemerkt dat het al dagen regent en regent, almaar door aan één stuk bijna? Eerst was er een vreselijke hittegolf en nu weer bui na bui, zelfs hagel en onweer en veel regen, heel veel regen én… hemelwater, zoals een goede loodgieter dat noemt. De regenmeters zullen al lang overgelopen zijn, denk ik. Zelf doe ik het zonder, dus ik weet het niet echt. Heeft u wel eens van Noach gehoord, beste lezers? Nou, ik wel, hoewel ik het fijne niet helemaal begrijp –bijbelonvast als ik ben- maar ik begin nu toch echt te denken dat er ergens een nieuwe Noach zit met allerlei dieren in een ark. Hoe ik daar zo opkom? Ik zal het u vertellen. Het komt door onze Boeli. Zaten wij eergisteren ietwat verveeld naar de televisie te kijken, toen opeens Boeli binnenkwam met iets heel groots in zijn bek. “O oooo Boeli, nee, wat is dat nou? Boeli foei, BOELI!!!” riepen wij allen. Zoon Martijn was  er het eerste bij. “Een duif”, zegt hij, “hihihi en nog wel een vredesduif, kom kijken, hij heeft een palmtakje bij zich…Boeli toch!”  En jawel, een duif met een palmtakje, alleen dood, hè. Arme duif. En de nieuwe Noach, N.2  zullen we maar zeggen, wacht tevergeefs. En daarom zal het nog wel even doorregenen, lijkt mij. Uiteindelijk zal duif nr. 3 met een groen takje terugkeren, als … hij maar niet onze Boeli passeert…ik hou mijn hart vast. Spannend, hoor!

Advertentie

12 gedachten over “Een nieuwe zondvloed?

 1. Na afloop van de zondvloed werd door God de regenboog ingesteld ten teken dat een dergelijke vloed nooit meer zou plaatsvinden. Ma, je kan dus gerust stoppen met bibberen. En aangaande de regen, bedenk dat na vloed komt eb.

  • Ah Aron, dát wist ik niet, van die regenboog. En ik had het nog wel even opgezocht, bij Wikipedia. Dan stop ik met bibberen. Maar weet je het wel zeker? Hij van hierboven is altijd nogal wraakzuchtig, vind ik wel eens.
   Gelukkig dat ik een bijbelvaste zoon heb met een mooie bijbelse naam nog wel.

   • Is een regenboog wel betrouwbaar? Hij verschijnt zo vaak, zelfs in het sproeiwater in ons achtertuintje 😉
    De duif van Boeli is veelzeggend Thérèse, zou het gedaan zijn met de vrede?

   • Als we onze lieve Heer al niet eens kunnen vertrouwen… Nee dan die Noach. Sla de betrouwbare Geschiedenis in 9 en een half hoofdstuk van Barnes er maar op na. Hij laat duidelijk zien dat Noach bijvoorbeeld de houtwormen niet wou meenemen. En dat diens gezinnetje verantwoordelijk is voor de uitroeiing van vele beesten als daar zijn de feniks, de eenhoorn enz. enz. Hoogst onbetrouwbaar deze aartsvader.

 2. Misschien Boeli toch maar even binnen houden zodat hij geen kans krijgt roet in het eten te gooien. Hier valt de stortvloed wel mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s