Naar Limburg

blog 043Om onze huwelijksdag te vieren  (13 september 1968) gingen wij een paar dagen naar Helden (Helje) in een hotelletje in Limburg. Wij hebben het reuze gezellig gehad en hebben daar best veel gedaan. Op de heenreis al verraste Kwaster mij door te zeggen: “We zijn nu vlakbij Den Bosch en gaan daar onze eerste stop maken; anders komen wij veel te vroeg bij het hotel aan”. Dat vond ik een heel goed én romantisch idee, want daar hebben wij elkaar ontmoet,  lang geleden op de kunstacademie.

blog 007blog 009Wij stalden de auto in een parkeergarage en kwamen al meteen bij de St. Jan. Wij gingen daar naar binnen en ‘o wat was die mooi!’ Dat waren wij helemaal vergeten hoe indrukwekkend zo’n kathedraal kan zijn, mensen en wat is er veel te zien. Wij zagen het gebrandschilderde raam van Marius de Leeuw, een leraar van ons destijds en zo waren wij al snel terug in die heerlijke jaren. Ik zal daar een ander keertje wel eens wat over vertellen. Wij keken onze ogen uit, wij maakten heel wat foto’s en zelfs gingen wij de kapel van Onze Lieve Vrouwe in, hoewel men daar alleen voor gebed mocht komen. Goed, wij zijn daar heel stil geweest en Kwaster stak een kaarsje op. Daarna gingen we weer naar buiten, de zon in, want het was ook nog eens mooi weer!

blog 084Wij liepen naar de twee nieuwe musea daar, het Brabants Museum en het Stedelijk Museum, die binnendoor met elkaar verbonden zijn. Handig hè? Op het terras in de grote binnenplaats namen wij een kopje koffie en … een echte Bosche bol. Dat was ook al lang geleden. Heerlijk!!  Vervolgens dwaalden wij heel lang door het museum en zagen allerlei kunstenaars van nu en van lang geleden. Genoten heb ik vooral van Jan Sluiters.

blog 080blog 083Daarna reden wij weer door en kwamen in Helden aan. Wij zagen de kamer, rustten wat uit en gingen dineren, wat een luxe, niet? (morgen verder maar…)

Advertenties

9 thoughts on “Naar Limburg

 1. Super!!!
  Wat heerlijk.
  En ah…. Brabant. Schoon land…
  Ik ben er geboren en goeddeels getogen met een klein uitstapje naar Friesland in de jaren ’50.
  Veel geluk samen.
  Liefs Joyce

 2. Geweldige dag Thérèse, moet genieten zijn geweest.
  En dan Limburg, ietsje Bourgondischer dan Brabant maar beiden zijn gastvrije provincies. Ik kijk uit naar je volgende verslag.

 3. Ja dat is een feestelijke kerk, afgelopen jaar was ik er twee keer, eerst met grote drukte, het orgel speelde, heel gezellig, de tweede keer juist heel stil, ook mooi.
  Heerlijk he, zo’n weekje weg. Nog vele jaren samen!

 4. Wat heerlijk om zo je huwelijksdag te vieren en dát jullie die nog vieren en ook nog zo romanitsch. Geweldig. En van dat gebrandschilderde raam wist ik niet maar ga ik zeker een keer bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s