Naar Limburg (2)

blog 124blog 150De volgende dag beloofde het ’s ochtends nog mooi weer te worden. Daarom besloten wij naar het natuurgebied De grote Pelen te gaan. Vroeger werd hier de turf afgegraven en nu is het een prachtig bos met veel water.

blog 092blog 101blog 102’s Middags toen het inmiddels was gaan regenen zijn wij met de auto de omgeving gaan bekijken. Ook kwamen wij terecht bij een café waar een 50-jarige bruiloft aan de gang was. Er kwamen steeds meer keurig aangeklede mensen aan met duidelijk een envelopje in de hand. Het betreffende bruidspaar hebben wij niet gezien omdat zij binnenwaren en wij op het terras zaten. Maar een lawaai, tjonge tjonge… ’s Avonds besloten wij een eenvoudig hapje te gaan eten, een patatje ofzo. Kwaster had een snackbar gezien daar om de hoek. Wij stapten er nietsvermoedend naar binnen en wat zagen wij? Een enorm grote zaak, echt heel groot.  Wij raakten er zomaar van in de war. “Het was heel eenvoudig” zei een aardig meisje, “u neemt plaats, kijkt wat u hebben wilt en drukt op een belletje, dan komt er iemand en zo gaat dat”. Wij deden zoals gezegd. En dat dacht u? Binnen no time hadden wij een lekker menuutje voor ons neus. Het smaakte heerlijk ook. “Kwaster”zei ik, “was het hele leven maar zo eenvoudig!”  

blog 194blog 215blog 220blog 221De volgende dag was al meteen de laatste dag. Die moest dan ook goed besteed worden. Na rijp beraad besloten wij nóg een keer naar Den Bosch te gaan, vooral voor die musea. We hadden zó veel nog niet gezien. Ook daar zal ik wel wat foto’s van laten zien, anders wordt het allemaal te veel.  Mocht u ooit in Den Bosch komen, moet u daar beslist gaan kijken. Na het museumbezoek zijn we nog iets heel anders gaan doen, hahaha, maar dat is voorlopig nog mijn geheim.

Stedelijk museum Den Bosch: tentoonstelling Keramiek van Erik Andriesse.

Advertenties

16 thoughts on “Naar Limburg (2)

 1. Tja, was het leven maar zo eenvoudig: “je drukt op een knopje, er gaat een belletje.”
  Maar willen wij dat? En hoe moet dat dan met diegene die achter dat knopje met dat belletje zit? Heeft die ook weer een knopje net een belletje? En die dan….?
  Afijn. Ik vermoed van niet.
  Hoop vooral ook van niet.
  Dan is de lol er vast af.
  Denk ik….

 2. Mij spreekt het wel aan, dat knopje met dat belletje als de keus gemaakt is, dan heb je daarna blijkbaar nog tijd voor iets geheimzinnigs… nu kan ik natuurlijk niet slapen vannacht.

 3. Wederom een gezellig stukje.
  Den Bosch is een gezellige stad die het een en ander te bieden heeft. Voor de provincie Limburg geldt maar dan met met andere zaken, natuur enzo. Maastricht is super, iets voor jullie volgende trouwdag? 😉

 4. Ik vind die hele hoek daar heel interessant. Tilburg met De Pont en het Textielmuseum, ook zeker de moeite waard. Echt een mooi stukje Nederland voor romantische uitjes inclusief lekker hapjes. Een heerlijk uitje Thèrése.

 5. Oh, Ge komt uit Den Bosch, had ik niet gedacht. Fijn om er met zijn tweeën op uit te trekken om het lange samenzijn te vieren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s