Onze weervoorspelling

1234463_740523032689584_2667360046849539687_nNu wij in deze tijd, ondanks de vergevorderde techniek, toch  niet écht meer kunnen rekenen op een juiste berichtgeving over één eerstvolgend uurtje,  voor een droge wandeling bijvoorbeeld om maar eens wat te noemen, hebben wij, behalve de buienradar dan,  nog drie extra tips voor u. Ik had het er met iemand over, die ook wandelt, net als ik. Hij doet dat weliswaar drie keer per dag en ik maar één keer, maar toch komen wij soms elkaar tegen en bespreken wij het weer en ook hoe gezond en prettig voor de geest onze sport is én hoe goedkoop ook eigenlijk. Alleen het weer, dat kan een storende factor zijn, nietwaar?  En dat zal het blijven ook helaas, ondanks mijn tips, die nu komen.

Tip 1. Kijk naar de lucht, niet alleen recht boven u maar naar alle kanten. Uitleg: de lucht kan blauw zijn, maar links of rechts of achter of vóór u kan er duidelijk een bui aan zitten te komen. Nó guidelijker –haha het lijkt wel Spaans zo- nog duidelijker: bij u kan de zon nóg zo schijnen, maar in Hoorn of Enkhuizen, waar wij tussenin zitten, kan het wel bar en boos wezen. Guidelijk henoeg?

Tip 2. Als u nog binnen vertoeft en denkt dat het in ieder geval droog is, pas dán op en kijk eerst in een aanwezige plas: ziet u daarin wat bewegen, dan zou het kunnen regenen. Kijkt u nog maar eens goed, want nat worden, dat willen wij toch liever niet?

Tip 3. Hiervoor is het nodig een kat te hebben. Bent u in het geheel geen kattenliefhebber, dan is deze tip duidelijk niet voor u bedoeld. Wij, kattenliefhebbers,  doen het als volgt: als onze kat binnen komt en beminnelijk een kopje geeft aan onze benen, aaien wij hem even ter begroeting en voelen aldus meteen of hij nat is. Is dat inderdaad het geval, dan regent het óf het heeft geregend en hij/zij dus nat is geworden door onder de beregende struiken door te sluipen. Pas dan helemaal goed op, is ons advies. Het is weer eens weer zoals in ons land zo vaak is waar je in het geheel geen staat op kan maken. Een paraplu is de enige oplossing voorlopig. Doet u er uw voordeel mee!  Graag gedaan. Niets te danken.

Advertenties

21 thoughts on “Onze weervoorspelling

 1. Juist, gewoon je ogen openhouden en opletten. Wij hondenuitlaters zijn daar ook heel goed in. Bij winderige regen speciale jas met capuchon aan doen, want plu hou je niet. Een vriend van ons (natuurliefhebber en deeltijd avonturier) zegt altijd: “Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding bestaat’.

 2. je dacht toch niet dat mijn Robbie zo dom is om nat te worden?
  Zijn glanzende vacht net grondig met kattespuug gepoetst, en dan zomaar naar buiten, kom nou! Hij heeft twee waarnemingsposten, een op het zuidwesten en een op het noordoosten, hij observeert de luchten en het gedrag van de tuinvogels, en dan weet hij genoeg.
  Maar hoe dan ook, een kat is een goeie seininstallatie. Ook als ik de bel niet hoor.

  • Misschien let Boeli ook wel op, maar als hij eenmaal buiten is, overvalt het hem, denk ik. Op de foto is hij waarschijnlijk in de sloot gevallen. Dat overkomt hem vaker. Ik denk dat hij op eenden of vissen jaagt of hij rolt in de sloot op muizenjacht, ik weet het niet.
   Wat leuk dat je nu zo’n gezellige kat hebt, Fialas. Ik heb nog zo’n mooie foto van Snobbel ; van jou gekregen. Hij was ook lief, maar nogal schichtig, hè?

 3. Regen geeft weerzin
  Maar zinnen geen weer
  Heel mooi weer verzinnen
  Valt altijd te beginnen
  En via jouw prachtige tip, tap, top
  Komen we van de regen in de
  autodrop

 4. Ik ben het helemaal met Wieneke eens, want de honden moeten er toch uit, slecht weer bestaat inderdaad niet. Bij ons bestaat wel jongetjes en meisjesweer. Als het regent is het jongetjesweer en gaat manlief met de twee jongens op pad. Ik zwaai ze dan als een goede moeder uit en vraag als ze terug zijn of het ook een beetje meeviel. Meelevend toch?

 5. Ik doe dat allemaal al hoor, bij ons is de vijver goed om naar te kijken en als het niet anders kan heb ik een pak en laarzen, dat is ook best lekker hoor.

 6. De handigste tip is nog altijd: hang een touwtje buiten…
  Als het touwtje nat is, regent het, als het beweegt waait het, als het stijf naar beneden hangt vriest het en als je het niet ziet mist het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s