Ha leesvoer en …

blog 006Afgelopen zaterdag deden wij een rondje Kringloop, d.w.z. dat wij (Kwaster, zoon M en ik) de drie in de buurt gelegen Kringloopwinkels bezochten. Ik zei nog dat ik eigenlijk geen tijd had vanwege huishoudelijke bezigheden (ben erg degelijk de laatste tijd, zomaar) maar men vond het zo gezellig als ik weer eens meeging, zodat ik mij gestreeld voelde en gauw voor de verleiding bezweek. Het werd een vruchtbare middag. Ik zal u vertellen waarom.

Sedert tijden zijn wij al op zoek naar een stel  (beetje) bij elkaar passende banken, maar het lukt maar niet. Plots zag ik twee roodbruine leren banken staan, precies nagenoeg bij elkaar passend, die nog prima zaten ook. Ook zoon M. kwam naar mij toe en vroeg of ik ze gezien had. De prijs was ook al zodanig dat wij dáár niet wakker van hoefden te liggen, dus wat lette ons, nietwaar? Er lag één persoon enigszins dwars, u kunt wel raden wie. Ik mocht het wel doen van hem, maar ja…? Toevallig zagen wij daar onze goede vriend Gerrit lopen (die van het IJsselmeer en de volle maan) en zijn vrouw Maartje.Wij omhelsden elkaar en  ik vroeg hun mening en vertelde het probleem. “DOEN!”, zei Gerrit resoluut en kijk, beste lezers, dát gaf voor mij de doorslag. Dinsdag worden ze bezorgd, ik ben benieuwd.

004In de volgende Kringloop zag ik een doosje van speksteen, voor mijn verzameling á 0.30 cent. Leuk! Tot slot, in de laatste, wat overkwam mij daar? Ik zag een boek wat ik graag wilde lezen en nóg een en nóg een en al gauw had ik een lekker stapeltje bij elkaar. Ik had fijn een voorraadje leesvoer,zeg maar. Ach, de een hamstert dit en de ander dat. Mijn weekend kon niet meer stuk. Dat zijn nog eens mooie dingen voor de lezende mens!

Advertenties

16 thoughts on “Ha leesvoer en …

  1. Als ik dit stapeltje boeken zie, denk ik: moet toch eens in een kringloopwinkel gaan kijken. Aan de andere kant: de kasten puilen al uit; ik zou ze ook kunnen bréngen. Maar altijd leuk ergens een beetje rondsnuffelen. Zeker als je vindt wat je zoekt.

  2. Zitten ze ook lekker? Dat is toch het belangrijkste. Wij hebben een paar jaar geleden twee bruinrood leren banken gekocht, omdat de katten de oude (vlechtwerk buitenkant en stoffen bekleding) nogal uitgeleefd hadden. Maar eigenlijk vind ik ze helemaal niet zo lekker zitten en ik zou graag weer stof hebben. De meest schuldige kat (Hans) is inmiddels overleden, maar ja, het ware chique dure meubels, ik zal er nog even mee moeten leven. Meestal leg ik er nu knullige kussens van tuinstoelen overheen (en die glijden dan weer weg).

    • Wij zijn gewend aan leer. Dan hoef je niet te schrikken als er limonade overheen gaat o.i.d. Ze zitten wel lekker, maar het is toch weer even wennen. Misschien maken we er wat blokjes onder, want iets hoger lijkt ons lekker.
      Ik had er wel op proefgezeten, hoor!

  3. Ik krijg ook steeds meer verlangens naar andere zitmeubels, maar ik zie me die toch niet bij de kringloop kopen. Het meubilair van nu heeft meer dan twintig jaar gestaan, en ja, alles begint nu wat uit te zakken. Nog één keer een investering denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s