Chinees Nieuwjaar

blog 010Gisteren vierden wij voor het eerst in ons leven Chinees Nieuwjaar. Wij waren daartoe uitgenodigd door Siau Lee (heeft bij ons een atelier, weet u nog? )  Ik had wat bij Google gekeken wat dat inhield want veel wist ik er niet van. Het duurt 14 dagen (klopt, volgens Siau Lee) en meestal komt dan de hele familie bij elkaar. Maar aangezien die van haar in Maleisië woont, zijn wij en andere vrienden een beetje haar familie. Wat er verder bij Google stond, was mij wat te ingewikkeld, maar het was een bijzonder feest.

blog 015Siau Lee is een zorgzame gastvrouw. Er was een soort fondue bourguignonne, maar dan met bouillon. De tafel stond vol met allerlei soorten vleesjes, garnalen, visballetjes en groente, zoals wortels, pakzoi, peultjes, rettich en nog meer waarschijnlijk. Dat alles ging langer of korter de bouillon in en zo gauw je bordje leeg was, kwam Siau Lee al aandraven met weer andere hapjes. Ook had zij verschillende sausjes gemaakt en legde uit wat het allemaal was. Het was volgens mij echt Chinees eten en het was heerlijk. Intussen hadden wij leuke gesprekken, in het Engels en Nederlands door elkaar. Siau Lee is geslaagd voor haar inburgeringscursus maar als ze iets snel wil vertellen, gaat zij toch op Engels over. Maar goed, het was een heel gezellige avond.

Advertenties

8 thoughts on “Chinees Nieuwjaar

  1. Leuk, al die tradities uit andere landen te leren kennen, en nog veel leuker als je dit mee kan vieren. Dit is echt verbinden.

  2. wat een schattige vrouw. Lust ze kaas? Mijn vietnamese vriendinnen kunnen ook zo lekker koken, maar ze walgen van kaas. Het is prettig dat ze geen voedseltaboe’s hebben, van halal en haram…maar rijst moet wit zijn, niks geen gedoe met meergranen en ongepeld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s