Het weer van …

Het weer van…   het weer van de voorbije week.  Weet u dat nog? Hebt u dat onthouden? Nee hè, ik denk het niet? Misschien een enkeling wel, maar de meeste mensen niet. Daarom ga ik u dat nu eens haarfijn vertellen, beste lezers.  Ik ben al eens (op facebook)  uitgenodigd om weervrouw te worden en dus zal ik eens een weerstukje schrijven.  Hoe het de  a.s. week gaat worden, dat is niet zo moeilijk, n.l. de temperatuur zal schommelen tussen de 3 en de 10 graden en het zal wat regenen en heel af en toe zal de zon schijnen en zo blijft het zo’n beetje kwakkelen. Maar het weer van de vorige week was heel interessant.

blog 024Namelijk de afgelopen maandag ging ik wandelen en binnen één uur scheen heel even de zon, toen regende het, daarna hagelde het, kleine korreltjes. niet heel lang, want toen regende het weer en plotsklaps scheen de zon, ook niet zo lang, maar goed. De temperatuur was maar 3 gr.

blog 025Dinsdag was het stralend weer, een strak blauwe lucht, droog en het had ietsjepietsje gevroren.

blog 026Woensdag 17 februari alweer zonnig, heerlijk wandelweertje en toch maar 3 graden, zálig weer! (plaatje 3)  Donderdag was het verschrikkelijk grijs weer, de hele dag, maar het maakte mij niet uit, want ik had andere dingen te doen.

blog 027En dan de vrijdag: hij begon met een mist, een MIST, jeetjemina en pas tegen 12 uur begon pas de zon te schijnen, zodat ik toch nog een fijne wandeling kon maken, met foto’s en allerlei bezienswaardigheden.

En het weekend dan, zult u vragen? Ja, dát zult u toch nog wel weten?? Nee? Nou het was slecht weer –sneu voor de werkers onder ons- en zondag –vandaag dus- nóg veel slechter. Ha, weet u het weer? Nou beste mensen, de lente komt eraan, houdt goede moed en neem een pluutje mee, de komende week.

Advertenties

8 thoughts on “Het weer van …

  1. Je bent de wind vergeten, het ergste wat er is, zeker als dat samen gaat met regen. Wat mij betreft ben je niet aangenomen, maar je tekeningen zijn prachtig natuurlijk!:-D

  2. Zolang het niet weken achtereen grijs of heet is vind ik alle weer leuk, juist de afwisseling. Ik weet het allemaal niet meer precies van de afgelopen week, maar je verslag zal wel kloppen. Ik heb geen weerklachten, ik vind dit echt een leuke winter, alles zit erin. Gisteren in het bos weer kletsnat geregend en door de blubber gebaggerd, maar daarna zijn er weer droge kleren en dan voel je je alsof je uit de sauna komt. Die wind hield me nog net niet uit de slaap.
    Op het gebied van de pluutjes sluit ik me aan bij René.

    • Ja, jij bent een apart geval, hoor. Heerlijk, kletsnat geregend en door de blubber gebaggerd!! Dat zeggen weinigen jou na, hahaha. Maar leuk dat je er zo van geniet, Aargh.

  3. Leuk!!! Een soort Enkhuizer almanak die niet vóórspelt maar náspelt, dus juist vertelt hoe het het afgelopen jaar was. Met heel veel van die kleurige kippetjes. Grandioos!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s