Een stekeltjeskop

blog 003Een vriend van ons –ik zal geen naam noemen- laat één keer per jaar zijn hoofd volkomen kaal scheren, in de lente.  Dan kan hij het rustig laten groeien tot het volgend jaar. Oké, het is dan wel een lang kapsel geworden, maar het is nog altijd een volle mooie zilverwitte haardos, na een tijd dan, hè?

blog 002Nu was ik vanmiddag begonnen met één boompje te snoeien, want dat moet ook ieder jaar en plots toen het af was, moest ik aan G. denken. (Jawel, één letter mag wel.) Het boompje, een Catalpa op stam- had weliswaar geen gladgeschoren kop maar toch een geinige ‘bebop’, een grappig stekelkoppie, zeg maar. In mijn gedachten zag ik er twee ondeugende ogen in en een brede grijns. “Was het weer nodig, dame?” vroeg hij mij. “En u doet het nog wel zelf. Laten de mannen verstek gaan? Hebben zeker een goeie smoes verzonnen, niewaar?”  Ik knikte maar eens, want ja, men had het druk en de baas zelf was gewond geraakt aan zijn hand (met verstoppertje spelen! )  en wat doe je dan als pronte vrouw? Knippen, zo kaal mogelijk. Dan kan hij er weer een jaartje tegen. Het deed hem plezier. Hij stond te glommen van trots en ik eigenlijk ook wel.

Advertenties

10 thoughts on “Een stekeltjeskop

      • ja die rotkatten, ik kan erover meepraten. Overigens heeft recent onderzoek aangetoond dat vogeltjes maar 6% van de totaalvangst van een gemiddelde kat uitmaken, de rest is muis, in alle soorten en formaten. Snobbelheeft daar nog aan megedana, ik heb jaarlang foto’s van zijn vangsten ingestuurd naar Waarnemingen.nl.Veel woeluis, en ook vijf keer een rat.

  1. Ja, de bomen en planten zo verminken, ik snap het niet helemaal.
    En ik neem altijd standje drie, wat de tondeuse betreft, en dan laat ik het ook weer wild groeien.

  2. Ik ken ook iemand die eens in het jaar zijn hoofd kaal laat scheren, en wit haar heeft, maar ik vind wit haar juist schitterend!

  3. Goed zo!! Die kan er weer tegen. Wel jammer dat (meestal) mannen nog zo vaak reageren alsof wij vrouwen hulpeloze wezentjes zijn. Ik kan mij nog herinneren dat mijn moeder de wasketel in de wasmachine leegstortte. Zwaar werk was dat. En ze was een tenger persoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s