Plan 2

blog 041Nu plan 1 voortijdig is afgerond, 366 tekeningen zijn zelfs ver binnen het jaar klaar, wordt het tijd om over plan 2 na te denken. Ik denk dat ik eruit ben, lieve mensen. Tot 21 september teken ik nog gewoon verder , ja waarom niet, ik vind het veel te leuk. Tegelijkertijd houd ik ook wat vakantie, doe ik leuke dingen en geniet ik nog wat van de zomer, als dat mogelijk is dan. Maar na 21 september of op 1 oktober ga ik etsen. Het liefst zou ik kunnen zeggen dat ik iedere dag een ets ga maken, maar er komt veel meer ambacht bij, het zink schuren en poetsen en randjes en kantjes vijlen, voor er een plaatje klaar is om te bewerken.  Je kunt ze ook kant en klaar kopen maar dat zou te duur worden. Tegenwoordig doet men het ook op plastic, maar ik heb dat nog nooit gedaan. Vóór 21 september ga ik wel alvast  wat dingen uitproberen. Het wordt dus niet zo’n strak plan als het eerste, want tussendoor blijf ik tekenen en/of schilderen, maar het etsen is dan discipline nummer 1.. Zoiets had ik gedacht dus.

En al wandelend kwam ik langs het atelier van een collega. Er hingen schilderijen van haar en alsof de duvel ermee speelde, een rijtje etsen met knijpers aan een koord. Ik had ze al eerder bekeken maar nu lette ik meer op de techniek. Opeens kwam zij naar voren gelopen, deed de deur open en riep enthousiast: “Thérèse, kom binnen…”  Ik bekeek binnen haar werk, zij liet mij haar echte atelier zien achter de zaak –haar man is lijstenmaker- wij kletsten, veelal over het vak en ik vertelde van mijn etsplannen. Zij werd meteen enthousiast en bood mij hulp aan als dat nodig was en … om mij aan te moedigen, mocht ik een ets van haar uitzoeken als een cadeautje. Wat lief hè? Als dit geen goed begin is voor het nieuwe plan, dan weet ik het ook niet. Ik koos deze: een fluitspeelster, juist ja, omdat kleindochter Mare dat ook zo mooi kan. U begrijpt dat mijn dag  helemaal goed was. Wat kan een mens soms toch blij zijn, heerlijk!

Advertenties

11 thoughts on “Plan 2

 1. O wat heerlijk Therese, plannen zijn altijd goed maar dit lijkt me echt leuk, en als het allemaal meteen zo mooi van start gaat dan is het helemaal geweldig. Goed hoor, al die activiteit. Ik loop ook met een plan, sinds gisteren. Moet nog even kijken of het wat gaat worden maar je hebt me geïnspireerd om door te zetten 🙂

 2. Druk druk met je projecten! Ik was een beetje achter hier geloof ik,maar ikbenbenieuwd naar je etsen. Wat lief dat je er zomaar eentje kreeg, dat was zeker ook op weggeefdag 😉

 3. Ik zit hier blij te zijn voor jou. 😉
  Een heel goed plan en het is altijd fijn als je bij iemand die het heel goed kan terecht kan. Het etsje is erg mooi.

 4. Soms komen er mensen op je pad, die als geroepen zijn. Ik heb het onlangs ook beleefd. Ik ga mijn gebied ook verrijken met de hulp van een ander. Ik wens je veel succes toe met etsen Therese!

 5. geweldig dat je gaat etsen en goed dat je een groot huis hebt, er komtheel wat bij te pas.. Mijn vriendin M. maakt ook etsen, in haar piepkleine bejaardenhuisje, dat is een heel gedoe.

 6. Ik opende je blog, zag de fluitspeelster en dacht meteen: zo, dat heeft ze weer goed gedaan, zeg. Is het dus niet van jou! Ben heel benieuwd naar je eerste resultaten. Ik zie ze bij ons wel eens bezig in de etszaal bij ARS. Ik denk niet dat ik er het geduld voor kan opbrengen.

  • Ik heb het al eens een tijd gedaan, dus ik weet het ongeveer. Ik begin met ‘droge naald’, daar hoef je niet zo heel veel geduld voor te hebben. Verder is het ook wel een beetje hoe ‘pietje precies’ je het wilt hebben.

 7. Leuk he, als levensdraden zo bij elkaar komen. Omdat jij besloten hebt om te gaan etsen, ik ben zeer benieuwd naar de beschrijving van deze werkwijze als je bezig gaat, valt jouw oog op de etsen, blijf je wat langer staan, en zie daar wat een leuke ontmoeting dat tot gevolg heeft. Nieuwe (ouwe vaardigheden weer gaan uitoefenen) dingen beginnen, verruimt je blik en geven vaak weer een nieuwe impuls. Zo hoeft het leven nooit saai te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s