De kippetjes van Kees

blog 003Kees is de buurman aan de overkant. Hij heeft zijn kippen in een hok met een ren, maar geregeld mogen zij wat los scharrelen. Er is ook een prachtige haan bij. Ik weet wel zeker dat zij het goed hebben daar, want Kees heeft een flinke lap grond, zeker in kippenmaatstaven gemeten. Ik heb een tekeningetje van ze gemaakt. Met deze is hij begonnen Inmiddels heeft hij er nog 2 gewone witte bij, één zwarte en één wit zijdekipje met een pluimpje op de kop. Die laatste is nog wat schichtig maar over een tijdje kan ik die ook nog wel een tekenen.

Advertentie

9 gedachten over “De kippetjes van Kees

  1. wat aandoenlijk, en mooi getekend! Ik vind de kip het allerleukste huisdier, na de kat dan altijd. Ze herkennen je, ze zien scherp, ze trekken zich niets aan van de kat, hebben het altijd druk met krabben, en ze maken de hele dag leuke geluidjes. Mijn kippen zijn eervorig jaar opgevreten door de vos, ik had het druk met logé’s en had vergeten het nachthok te sluiten. Ik had ook een haan, tot groot plezier van de buren, het kraaien deed ze ouwerwets aan vroeger denken, nooit eenklacht gehad.

      • Ik heb – na het lezen van Martijn’s opmerking – nog eens heel goed gekeken naar de foto. Ik ben het met hem eens dat het wel mee zou kunnen vallen uiteindelijk. Er zit heel veel power in die catalpaatjes.

  2. Ah die kippetjes zien er leuk uit. Je kunt aan de tekening al zien dat die kippen het wel naar hun zin moeten hebben in het leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s