In een natuurhuisje

blog-022Wij waren een weekje in Noord Brabant in de Kempen, in de omgeving van de Acht Zaligheden. Daar verbleven wij in een natuurhuisje. Dat is een huisje dat NIET in een van de grote vakantieparken staat, maar geheel alleen of met een paar huisjes in de natuur staat. Ons huisje stond dan ook in het bos, van waaruit wij meteen konden gaan wandelen, als wij daar zin in hadden.

blog-017Wanneer wij dan weer terug in het huisje waren, hoorden wij geregeld een flinke klap. “Het zijn eikels die van de bomen vallen, Thérèse” zei Hans geruststellend. “Ach ja vanzelf, het is de natuur”, beaamde ik. Het had wel wat, hoor.

blog-036blog-065En wat deden wij zoal daar? Nou, wij wandelden door de bossen en over een uitgestrekte hei, zaten nogal eens op een terrasje voor een koffie met appelpunt, voor een lekker koud wit biertje, want het was heel warm en ook een keer voor een heerlijk diner, want het was toevallig onze trouwdag toen.

blog-089blog-208

We zijn ook nog in België geweest, want ook dat was vlakbij. We waren bij een beroemd oud klooster met een grote kruidentuin, een grot met Maria erin –een beeld dan- en zoemende bijtjes en bloemetjes. Het was een Norbertijnenklooster, maar of er nog Norbertijnen over zijn, weet ik niet, Ik heb er niet één gezien namelijk. Ook in de kerk was geen pater te zien.  Maar misschien zaten zij wel te bidden voor onze puur slechte wereld, wie zal het zeggen?

blog-109blog-115blog-221blog-223 blog-231

In ieder geval hebben wij genoten in en rond ons natuurhuisje. Wel zijn wij op de Postelse heide lichtelijk geschrokken van koeien die daar zomaar rondliepen te grazen. Niet van die bruine Hooglanders, maar witte en een paar bruine mét hoorns.

blog-070 Op de laatste dag zijn wij ook nog naar Den Bosch geweest, hebben daar wat gedwaald en hebben de twee musea daar bezocht. Er is daar altijd veel te zien, oud én nieuw en het zijn prachtige lichte ruimtes met een grote tuin erbij. Toen weer op huis aan, waar Boeli helemaal opgewonden was van blijdschap dat wij er weer waren.

blog-145blog-144

Advertenties

11 gedachten over “In een natuurhuisje

  1. Wat leuk, Gefeliciteerd nog met jullie trouwdag. Ik kreeg deze week van Facebook steeds herinneringen dat jullie drie jaar geleden alweer bij ons waren.

  2. Nou, dat was dus een leuke week. Natuurhuisjes zijn hartstikke leuk. Wij hadden er in het voorjaar eentje in de duinen van Oostvoorne voor een paar dagen en nachten. Je kunt op de website goed kijken hoe e.e.a. eruit ziet en de recensies lezen.

  3. Goede manier om de trouwdag te vieren, alsnog gefeliciteerd. De Acht Zaligheden, die term hoor je haast nooit terwijl we ze op de lagere school leerden. Mooi terras, natuur om je heen, stad in de buurt, België nabij; een prima plek.

  4. Heerlijk! Nog gefeliciteerd ook. Dan hebben jullie dus ook een schitterende week gehad. Wij hadden de koeien naast het huis, in een dorpje in de buurt van Malmedy, het was volgens mij de meest zomerse week van het jaar. Goed gepland! 🙂

  5. Dat klinkt als een geweldige week, met bewijs op een van de foto’s, want tevreden hoofden. Wat leuk die huisjes, dat kende ik helemaal niet. Kan je daar ook met ov komen, of moet je een auto hebben. Ik vind loslopende koeien ook niets, ze zijn zo groot.

    • Hoi Aleida, natuurhuisjes heb je door het hele land, en ook in België, Frankrijk enz. Het ene is goed bereikbaar met het ov, het andere niet of misschien met een bus. Het ligt er dus maar aan.

  6. Gefeliciteerd met jullie trouwdag Therese! Den Bosch en omstreken is heel erg mooi. Ik geniet er meestal ook erg van!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s