Etsen én schetsen

blog-026Mijn jaarplan 2, waarin het etsen nummer één voor mij zal zijn, is goed begonnen, beste lezers. Mijn plan was om 1 á 2 etsen per week te maken en dat is tot nu toe gelukt. Ik ben pas net begonnen maar een goed begin is wel erg fijn.

blog-023blog-021blog-025blog-018klikklik

Ik word geïnspireerd door Artis én Amsterdam, door mijn dagen in de Kempen onlangs, door mijn kleinkinderen en door wat en wie ik zoal tegenkom op mijn wandelingen. Het houdt wel in –zo heb ik gemerkt- dat ik minder schrijf en ook minder vaak weblogs lees. Maar ja, soms moet je een keus maken; het is niet anders. Ik blijf mijn best doen, hoor.

Dan is er een tweede bezigheid: ik doe mee met een clubje: 10 min. Schetsen. Dat is ook heel spannend en ik denk dat je er snel van leert kijken, de hoofdzaken in je leert opnemen, nou ja, voorlopig vind ik het leuk. Tien minuten zijn gauw om, hoor maar zijn ook weer niet héél kort. Ook dit doe ik nog maar pas. Het lijkt wel een beetje een nieuw schooljaar, grappig hè? Ik zal nu wat foto’s van etsen plaatsen. Ziet u zo vast wat.

Advertentie

17 gedachten over “Etsen én schetsen

 1. Toch vraag ik me af waarom het allemaal zo snel en klein moet, waarom niet op het gemak een mooie grote ets of iets anders. Het komt allemaal een beetje gejaagd over. Maar wel heel fijn dat het weer lukt hoor 😊

  • De etstechniek is al niet gemakkelijk en hoe groter, hoe moeilijker. De inkt kan bijvoorbeeld opdrogen als je het te langzaam doet. En al die dingen die ik moet (van mijzelf) doe ik omdat ik het dan niet steeds kan uitstellen. Ik ben namelijk ontzettend onzeker en zo gaat het wel goed. Gewoon doen. Later maak ik wel weer grotere schilderijen en/of etsen. Nu is continu bezig zijn kennelijk voor mij erg goed.

   • Ok. Ja ik weet niets van etsen, ik vind het sowieso allemaal erg knap hoor.

 2. Ik vind ze allemaal goed. Ik ben erg blij dat je je kunstzinnige draai weer gevonden hebt, Thé. Het was toch wat zoeken, he? Maar deze techniek ligt je echt. Misschien een idee om Hans te vragen wat foto’s te laten maken terwijl je aan het werk bent, zodat we de techniek kunnen bekijken? Hoeft niet, hoor. Maar misschien wel leuk idee?

 3. Deze etsen zien er prima uit. Goed om deze discipline van jezelf op te leggen. Het gaat steeds beter!

 4. Ik weet helemaal niet van etsen. Zou je ons het stukje bij beetje kunnen uitleggen? Wat is etsen precies, hoe ga je te werk, wat is het materiaal, waar moet je op letten enz. enzv.

 5. Doe mij dat varken maar. Wat leuk joh! Het gaat je al heel goed af.
  Mijn zus doet aan portretschilderen en in het atelier maken ze dan ook vijf minutenschetsen. Dan is het natuurlijk niet af, maar na wat oefening zie ik bij haar toch duidelijk of het portret lijkt of niet. Lijkt me een heel goede oefening.

  • Ja, ik tekende laatst ook binnen de 10 minuten een portret van kleindochter en een van kleinzoon. Ik had nooit gedacht dat het mij zou lukken maar toch.

   Leuk hè dat varken! In het echt vind ik het ook zo’n leukerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s