Op rolletjes

Tot mijn eigen stomme verbazing blijven mijn plannen in de kunst op rolletjes gaan. Trouw heb ik iedere week 2 etsen gemaakt, in totaal 14, echt mislukt is er nog niks en ik teken er ook nog steeds bij.  Kleine tekeningen in een blokje, maar goed. Ik heb het even nagekeken –zomaar, om mijzelf aan te moedigen- en zag dat ik in oktober 21 tekeningen gemaakt heb. De etsen zal ik dadelijk laten zien. Ik had nooit gedacht dat een strak plan bij mij zou werken, maar ik schijn dat nodig te hebben. Had nu niemand mij dat eerder kunnen zeggen?  Het is een beetje laat om alsnog beroemd te worden, nietwaar? Jong fris talent, dát wil men. Of eigenlijk ook weer niet, want in de politiek doet men er alles aan om de kunsten als iets overbodigs voor te stellen, ‘een hobby van links’ zelfs.  Alleen de ‘ouwe kunst’ is van belang, dat is echte kunst –dan weet je wat je hebt-  en de musea vragen dan ook een behoorlijke prijs, want ook zij moeten meer en meer zichzelf bedruipen. Maar goed,  ik heb weer plezier in het vak en daar ben ik blij om.

blog-004blog-006blog-007blog-001

Advertentie

10 gedachten over “Op rolletjes

  1. Dat is mooi. Ik ken dat gevoel, dat er ineens niks meer uit lijkt te komen, en zeker op een wat vorderende leeftijd is dat akelig (dat is iets wat ik me ook op mijn leeftijd al wel eens afvraag). Maar het is er nog, dus 🙂

  2. Laten komen wat er komt. Er kunnen wel een pauzes in zitten. En dan gewoon doen wat goed voelt, zoals je tekeningen in je notitieboekje. Ik zit vaak ook weken maar gewoon wat te proberen op een gitaar, zonder dat er iets groots uit komt. Maar ik heb in elk geval weer gespeeld.

  3. Bewonderenswaardig, als ik had geweten dat je een strak plan nodig had, had ik je eerder achter de vodden gezeten 😉
    Het antikunstgemekker van een paar regeringsleden sluit mooi aan bij het koningshuis. 🙂

  4. Jammer dat kunst in het verdomhoekje dreigt geduwd te worden. Er zijn nog genoeg mensen met kennis en inspiratie die niet aan de bak komen. En door die prijzen krijgt het iets elitair.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s