Niet alles tegelijk

blog-003Boeli, wat een model!

Hoe meer ik teken én ets, hoe minder ik schrijf. U heeft het vast wel gemerkt. Voordat jullie nu misschien gaan denken, dat er iets met mij is, zal ik proberen gauw een stukje te schrijven.

blog-002blog-020Het komt zo, lieve lezers, dat een mens nu eenmaal niet alles tegelijk kan. En áls ik met  iets bezig ben, werp ik mij er ook helemaal in. Dat zit nu eenmaal in mijn aard. Dat had ik als kind al, heb ik van mijn moeder gehoord. Een beetje rustig de boel aanpakken is er niet bij. Daarom kom ik nu bijna niet tot schrijven. Jammer misschien, maar het is nu eenmaal zo. Ik had ook wat foto’s gemaakt om Wieneke en Hanscke het etsprocédé uit te leggen, maar ik kan ze even niet meer vinden. De foto’s dan, hè? Nou ja, komt nog wel eens en anders is daar nog altijd die heerlijk handige Google.

blog-017blog-019Ik zal u mijn laatste etsen laten zien, ik lig helemaal op schema, (zelfs erboven) nl 1 of 2 per week. Ik zit nu op 23 stuks. Het aantal doet er helemaal niet toe, maar het is goed voor mij, heb ik gemerkt. Nu mensen, ik leef nog en ik heb tijd te kort. Hier wat gezellige plaatjes.

Advertentie

18 gedachten over “Niet alles tegelijk

 1. Ze zijn prachtig en Boeli is het mooist natuurlijk 😉
  Gewwon lekker rustig aan, je kan maar ergens je plezier in vinden hoor en nee ik was niet ongerust 😉

 2. Je gaat lekker zeg! Die van Boelie is wel helemaal super! Wat doe je het liefst? Schilderen of etsen? En dat aquarel of olie of wat anders? Mij lijkt etsen niets, maar de resultaten zijn wel erg mooi. Succes verder!!

  • Schideren of etsen? Ik zou het niet kunnen zeggen, De ene keer zus, de andere keer zo. Schilderen doe ik het liefst met acrylverf op doek, maar ik had al heel lang niet meer met aquarel geschilderd en nu ik op papier bezig was, vond ik aquarel ook weer heel boeiend. Ook teken ik de laatste tijd graag met gewoon potlood, met kleurpotlood en met houtskool. Eigenlijk heb ik ik graag keus uit vele materialen.

 3. Boelie, wat lig je er onfatsoenlijk bij, beetje meer decorum alsjellieft! En over etsen gesproken, is jouw vrouwtje al naar Hercules Seghers wezen kijken? Die van mij moest er zo nodig heen, ze vond het een belevenis en heeft mij een hele dag aan mijn lot overgelaten met een soepbord vol brokjes. Ook onfatsoenlijk, dat doe je ee naanhankelijke kater niet taan! (boodschap van Zwarte Robbie).

  • Boeli: “Is dit niet netjes dan, Robbie? Mijn vrouwtje vindt het juist zo prachtig. Zij zal ook nog wel naar H. Seghers gaan vanwege de etsen, hoewel ze meer van moderne kunst houdt. Wat naar hè zo alleen een hele dag? Ik houd er ook niet van. Maar een soepbord vol achterlaten is wel gul, hoor. Leuk je gesproken te hebben. Vriendjes nu?”

 4. Ja, zeer herkenbaar, collega. Wij Steenbokken doen iets wel of niet, maar we doen nooit iets half. Je bent erg lekker bezig en ik zag dat het goed is *kijkt bijbels*

 5. Nee, helaas een mens kan niet alles tegelijk. Ik ervaar het zelf ook. Hoe meer ik schrijf hoe minder tijd ik heb voor mijn kunst, terwijl ik juist daar de meeste tijd aan wil geven. Ik ga dat nu ook doen. Lieve Therese, ik hoop niet dat je het erg vindt van mij wat minder reacties te krijgen. Je weet dan, dat ik zelf bezig ben op mijn atelier.

  • Nee, goed zo Margriet. We moeten goed met onze tijd omgaan. Wel gaan we nog eens een keertje uit samen, maar dat zal wel het nieuwe jaar worden.
   Werk ze maar lekker, hoor!

  • Ik heb er ook hard voor moeten werken op een academie. En later ook nog nog, modeltekenen en etsen.. Het komt mij niet zo maar aangewaaid. Maar ik vind het wel fijn natuurlijk.

   Ja, hahaha, Boeli is een wereldmodel.

 6. Het zijn prachtige plaatjes. Alleen het feit dat je aan me denkt doet me goed. Ik heb wel geduld en kom hier regelmatig langs, dan kom ik vast de foto’s wel tegen, Ben blij dat je je zo vermaakt en er plezier in hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s