Beetje bijpraten

Ik zal u een beetje bijpraten, want ik had een soort van kerstreces. Ik was dat helemaal niet van plan, maar het overkwam mij. Ik doe reuze mijn best om Kerstmis een leuk feest te vinden en ik kan die sfeer ook erg goed toneelspelen, maar echt diep van binnen voelen, nee!  Ik heb wat jaartjes geleden een hele kerststal gebreid en bijpassende verhalen geschreven –de oude garde weet dat- en daarna breide ik kerstballen, kerstpegels, engelen, sneeuwmannen en sterren om de boom leuk mee vol te hangen. Nu was ik al een tijdje in een breiverslaving geschoten, dus al die dingen vlógen bijna mijn handen uit. Maar dat ik nu zo van Kerstmis hou, nou neuh… ik doe alsof, begrijpt u wel? Maar goed,   -bon- het is achter de rug.  Jezuuke zij dank. Eén januari was kleinzoon Rein jarig en we hebben hem verwend, want hij verheugde er zich ontieglijk op, het arme ventje. Hij weet al wel dat sommige mensen dat een lastige datum vinden maar als echte optimist verheugt hij er zich mateloos op. Op tweede kerstdag en derde was hij hier en toen gingen wij samen al aan het rekenen hoeveel nachtjes er nog te slapen viel, hoewel ook rekenen lang geen sterke kant van mij is, die ik ook zo veel mogelijk vermijd, al sinds mijn schooltijd en het is er sindsdien niet veel beter op geworden. En toen kwam mijn verjaardag, o lieve hemel. De laatste paar jaar ga ik altijd met Kwaster gezellig ergens heen (op 4 januari). Niemand heeft meer zin in visite –daar komt het op neer- en ik zelf ook niet. Het is dus maar het beste niet thuis te zijn. MAAR… ik had een wondje aan mijn voet en ik mocht niet zo veel lopen. Wel verd…  dat moet niet zo doorgaan, want af en toe moet ik er op uit, vooral naar Amsterdam, want anders word ik knettergek. Heb ik dan een lekkere uitdag achter de rug, dan houd ik het weer wel een tijdje uit binnenshuis en in het dorp. Ik heb mij (alweer) zo goed mogelijk gedragen, ben verwend geworden (alweer) met een grote doos met heel veel kleuren krijtjes van zoon M. en van Kwaster een pracht van een tekening van de koe Bartje, gemaakt door de kunstenaar Ruud Spil, een ware specialist op dit gebied. Ik ben er enorm blij mee. Dat wel.

blog-007

20 gedachten over “Beetje bijpraten

 1. Ik herken veel in wat je schrijft. Behalve het kerstgevoel. Dat vind ik juist elk jaar weer een feest. Voornamelijk door het samenzijn met de kinderen en kleinkinderen. Ik moet er ook af en toe uit om niet in een dip te vervallen. Ik knap altijd enorm op van even in een andere omgeving vertoeven. Ik wens je een mooi 2017, op welke wijze dan ook!

 2. Pech, niet weg te kunnen als je eruit wilt. Maar er staat een juweel van een koe tegenover.
  Ja, dat kerstgevoel. Met kleintjes kun je nog meevoelen maar de rest…

 3. Ik houd wel van de kerstsfeer. Ik ben geloof ik romantisch. Met kertmis vierden we ook de verjaardag van mijn jongste kleindochter, die op 27 december 3 jaar is geworden, maar omdat er zoveel feesten achter elkaar zijn, en er ook rekening moet worden gehouden met schoonfamilie, die ook graag, de kinderen op een van de twee dagen bij zich willen hebben, was het dit jaar een dubbel feest. Ik ben echt een gezinsmens en ben altijd heel blij als mijn beide kinderen met schoonzoons en kleinkinderen bij ons zijn. Altijd wel een hele voorbereiding vanwege de slaapplaatsen, maar ik geniet als de 2 kleinkinderen met elkaar spelen. We verdelen altijd de taken van het kerstdiner, wat ze met plezier klaarmaken en zorgen ervoor dat het niet overdadig wordt,
  Alleen al het feit dat we weer allemaal samenzijn, is voor mij mooi. Er wordt wat geplaagd en ingegrepen als het samenspelen van de kleinkinderen die nu beiden 3 jaar zijn niet gladjes verloopt, maar ik kijk er met plezier op terug.

 4. Is het wel een koe? Bartje is hier een jongensnaam hoor 😉 Alsnog gefeliciteerd, van harte beterschap en nu lekker nog bijna een hele maand zonder een enkele feestdag 🙂

 5. Wat een ontboezeming. En ik maar denken dat jij kerst geweldig vond., zoals je opging in je eigentijdse kersstalverhaal. Ik houd al jaren niet meer van Kerst. Wanneer dat gevoel van niet houden van begonnen is weet ik niet meer, maar het wordt er de laatste jaren niet beter op. Oud en Nieuw wil er bij mij nog wel in, omdat ik een heel nieuw jaar voor mij zo prettig vind. Het feit dat we in deze tijd nooit als familie samen zijn knaagt elk jaar weer aan mij. Ik zou dat zo graag willen…. maar ja de rest niet.
  Beterschap met je voet. Niet weg kunnen kan zo belemmerend werken.

  • Ik begon aan een kerststal breien om wat te doen te hebben met die kerstdagen. Het jaar daarop maakte ik kerstballen. En ik schreef verhalen, allemaal om het een beetje leuk en actief te maken. Ik ben niet zo’n visitemens enzo. Maar ik kan moeilijk zomaar gaan tekenen als ik visite heb en mijn kerstdingen zijn nu wel volop. Zo zat het ongeveer, Hanscke.

 6. Voorzichtig hoor, met je voet! Goed dicht laten gaan dat wondje.
  Ik hou erg van kerst, maar ben meer van het haken dan van het breien momenteel. Of eigenlijk van geen van beide, omdat de tijd en de rust ontbreekt 😀

  • Ik ben heel voorzichtig. De podotherapeute heeft mij goed aan het schrikken gemaakt. Ik ga al wéér NIET naar Artis, zo voorzichtig ben ik. *snik* maar dank voor je bezorgdheid, Hermieneke.

 7. Het gewone en normale ritme is toch altijd het plezierigst. Geen opgeblazen toestanden, net verplicht mee vrolijk zijn en champie drinken om 0.00 uur. Nu weer even normaal… Pfff!

 8. Januari is altijd heerlijk, na al die opgelegde feestelijkheden, en nu zie ik vandaag ook eindelijk de zon weer eens, dat doet een mens helemaal goed. Beterschap met je voet Therese, hopelijk ben je snel weer zover dat je lekker de stad in kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s