Symboliek

Het is weer voorbij, die kermis, beste lezers. We hebben het weer overleefd. Er is weinig gesneuveld, voor zover ik weet. Wij kunnen weer opgelucht ademhalen. De jongens en meisjes zitten weer op school, waarschijnlijk uitgeput en met een knots van een kater. Nou ja, dat gaat snel weer over. Zaterdag staan ze waarschijnlijk weer vrolijk te dansen in de disco. Vroeger –heb ik gehoord- was de kermis het enige feest in ieder west-fries dorp, waarvoor het hele jaar gespaard werd. En misschien vindt men dat nog steeds. Met mooi weer zie je het hele dorp buiten zitten met stapels  kratten bier naast zich en de mensen gaan bij elkaar ‘een kermisborrel’ halen. Wij zijn geen echte West-Friezen en kunnen er maar niet aan wennen, hoewel ik toch een Brabantse ben en het Carnaval vaak gevierd heb, vroeger dan. Ik stond vanochtend  even voor het raam wat te dromen, toen er plotseling een grote oranje vrachtwagen langs reed van de firma Boels met erop twee gehuurde oranje Wc’s, die terug gingen. De buurman had zijn feest groots aangepakt en met al dat bier, u begrijpt wel… Ik was net te laat met fotograferen helaas, want ik vond het een pracht van een symboliek. Ziet u het toch voor u? En vandaag neem ik eens een dagje vakantie. Ik maak er een luie dag van en ga alleen dingen doen waarin ik zin heb. Ik ben er zelf benieuwd naar.

Advertenties

6 gedachten over “Symboliek

  1. Vroeger gingen de jongens vooral naar een dorp verderop om kermis te vieren, te drinken en een meisje te vinden. Wat je ver haalt is lekker natuurlijk. 😀

    • Nou hier gaat dat niet, hoor. Vroeger waren het ware vechtersbazen. Kwam iemand -vooral tijdens de kermis- bijvoorbeeld uit Grootebroek in Bovenkarspel, kon je er donder op zeggen dat hij niet heelhuids thuiskwam en andersom natuurlijk ook. Wij hebben die verhalen gehoord van een oude man die van niks wist omdat hij uit Rotterdam hier kwam wonen. Hij kon zo geweldig vertellen; we hebben zo gelachen. Helaas is hij niet meer.

      Hoe gaat het met je, Joyce?

  2. Aha, daar ben ik dus niet de enige in. Zo af en toe zeg ik ook wel eens ’s morgens: En nu heb ik zin in een nutteloze dag. Maar daar word ik dan vaak een beetje onrustig van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s