Een logeerpartijtje

Daar ben ik dan eindelijk weer. Ik had totaal geen tijd om te schrijven.  Onze kleinkinderen kwamen logeren en waren van plan eens flink te komen genieten bij ons en daarin wilden wij ze niet teleurstellen natuurlijk. Jammer was wel dat het weer niet zo meewerkte.  Maandag zou de beste dag zijn en daarom gingen wij onverwijld naar Artis. Inderdaad, op wat spatjes na, was het aardig weer. Natuurlijk hebben we bijna alle dieren gezien. Alleen het aquarium bewaren we voor een volgende keer. Daarvoor waren wij zelf te moe geworden. Die kinderen renden maar door, even uitrusten was er niet bij. In de buurt van de zeeleeuwen zei ik: “Dadelijk ga ik daar tien minuten uitrusten, ik zit daar en blijf zitten, jullie kunnen rondlopen en de zeeleeuwen ook onder water zien zwemmen, maar vraag mij niks, ik rust!”   En zowaar, dat deden ze. Ze vonden het een prachtige dierentuin. Jammer dat er geen tijgers waren… daar stond tegenover dat er dieren waren die ze nog nooit gezien hadden. Kortom genieten!

   blog 145

Ik zelf genoot dubbel want de tuin was nu op zijn mooist, met prachtige kleuren bollen, azalea’s, rododendrons en bomen met bloesem.  Wat hebben zij verder nog gedaan? Een mooi cadeautje voor papa gemaakt, die tegelijk met de koning jarig is. Wij hebben héél veel spelletjes Piraat gespeeld, waarin behoorlijk vals gespeeld werd. Het duurde een tijd voordat wij het  doorhadden en dat omdat Rein zichzelf verraadde. Nou moe, wie had dat nu van onze kleinkinderen gedacht? En nu zijn ze weer thuis. IK hoop dat ze het leuk gevonden hebben. Wij vinden het heerlijk rustig, hebben weer tijd voor ons zelf, hoeven geen verhaaltjes voor te lezen, geen Piraat meer spelen… toch wel jammer.

Advertenties

17 gedachten over “Een logeerpartijtje

 1. Ja het is altijd een hele drukte, maar ze en jullie hebben zich vast goed vermaakt, Waren ze ook vroeg wakker? Dat vond ik altijd het ergste.

  • Ria, even een raar verzoek. Maar ik kan niet meer op je weblog komen. Hoe ik het ook probeer. Nu heb ik een vriendschapsverzoek via Facebook verstuurd.
   Misschien kan iemand mij even helpen?
   Ik ben hier gekomen via een reactie op een logje van Ria. Ik kan wel bij de reacties komen.
   Ik reageer altijd met Fien. Maar ik heet Francien. Op Facebook sta ik met mijn volledige naam Francien de Lorme van Rossem.
   Ik heb geen weblog. Wel een mailadres. hlastdrager@hetnet.nl.
   Hoop dat je reageert. Groet, Fien.

 2. Weet je waar ja pas goed moe van wordt: met je achterkleinkinderen naar Burgers in Arnhem, bergop bergaf, geen meter is daar vlak. Ze moesten mij ’s avonds de trein in dragen. De kleintjes zijn beretrots op hun dierentuin, ze hebben een abonnement, het is een beetje hun Vondelpark, maar dan met stokstaartjes en gibbons. Het was druk, van heinde en ver en over de grens massaal bezoek. .Moeder Maartje voorspelt voor Burgers een rustige zomer, als heel Nederland naar Rhenen gaat voor de panda’s.

 3. Wat geweldig dat jullie allemaal zo hebben genoten. Voor de kinderen later zijn dat gouden herinneringen. Zo mocht ik als zes-jarige met mijn oom mee naar het bos. Compleet met vlindernetje en botaniseertrommeltje. Van hem heb ik geleerd dat onder dorre blaadjes de mooiste dingen te vinden zijn. En met mijn oma bramen plukken. Tassen vol. En dan de hele middag jam maken. ‘ s Avonds met paarse lipjes van het snoepen doodmoe in bed… Onbetaalbaar voor een klein kind.
  Grootouders zijn onmisbaar.

  • Geweldig hè Joyce? Ik heb ook heel lieve herinneringen aan mijn oma. Het was zo’n lieverd en ze gaf je altijd het gevoel dat ze mij het liefst vond, heerlijk.

 4. Hahaha, ja……ik zie hier ook volkomen uitgewoonde grootouders, die hun kleinkinderen door de voorjaarsvakantie helpen. Ze zijn twee keer erg blij, zei mij er eentje. Als de kids komen en als ze weer gaan. Dat hele wilde gaat er straks wel af, maar ik zie toch liever kinderen die fijn aan het spelen zijn dan die kleine zombies die alleen maar naar hun telefoontje kijken.

 5. Hoi Therese, Heel herkenbaar je verhaal! Wij waren in het Paasweekend samen met onze kleinkinderen. We waren op een gegeven moment natuurlijk ook bekaf. Op Pasen zelf zijn we met ons kleinkind, dat de volgende dag 4 zou worden, naar de Twentse Welle geweest, een museum, waar ook een afdeling is waar kinderen kunnen knutselen en waar heel kindvriendelijk in de hal een speelgoed plateau staat opgesteld met spoorrails, treintjes, en alles erop en eraan. Ze was er op een gegeven moment niet meer weg te slaan. Voor het knutselen had ze iets uitgekozen wat nog te moeilijk voor haar was, maar de microscoop die in een andere ruimte stond vond ze fascinerend! Meer dan een uur vermaakte ze zich met het bekijken van vlindervleugeltjes, kleine diertjes, zoals een vliegje, een bijtje, enz. Vooral de vlindervleugeltjes, met die mooie kleuren kon ze elke keer weer onder de microscoop leggen. Ze bediende het apparaat zelf. Wij waren stomverbaasd! Een goed idee trouwens om naar de dierentuin te gaan met de kleinkinderen, dat wil ik ook eens doen! Groetjes, Margriet

 6. En toch weer een hele fijne herinnering rijker, en toegevoegd aan het internet. Zo worden we allemaal ouder en wordt alles steeds weer anders. Leuk blijft het wel.

 7. Voor kinderen meestal een succes, de dierentuin, zo is mijn ervaring. En meestal vermoeiend.☻
  De tuinen zijn prachtig nu, daar geniet je net zoveel van als van de dieren.

 8. Dat heb je wel heel tactisch gedaan, Thérese! Ze lekker hun gang laten gaan. Dus zijn ze blij met de ‘vrijheid’. En ondertussen kon jij rusten!

 9. Goed hoor om je eigen grens te onderkennen en dan aangeven nu heel even niet. Ik herken het helemaal. Ik vind het heerlijk als één van de kleindochters komt, die uit Roemenië blijft dan wel bijna een week, maar als ze weer weg zijn geniet ik ook weer van mijn vrijheid, alleen zit er dan eerst wel een klein schuldgevoelduiveltje op mijn schouder….Het is immers toch leuk om de kleindochter te logeren te hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s