Nieuw olifantenverblijf   

Ik ging gisteren naar Artis om het nieuwe olifantenverblijf te zien, ook in de hoop ze te zien zwemmen natuurlijk. Helaas gebeurde dat niet, maar het is wel prachtig geworden. De architect heeft zich helemaal verdiept in het leven van die geweldige dieren. Er staan allerlei stenen als schuilplaatsen, er is een groot zwemwater, ze kunnen desgewenst een lekker modderbad nemen en noem maar op. En wij mensen kunnen midden door het water lopen om oog in oog te staan met een zwemmende olifant of alleen een slurf, die als snorkel gebruikt wordt.

En verder, wat zag ik verder voor bijzonders?

Een leeuwin, die lui op een boom hangt. Dat is al de tweede keer, dat ik de leeuwen zo goed kon zien en fotograferen.

De mandrillen waren dit keer zeer actief. Ik zag Pa duidelijk, de grote baas en de moeder met haar arm om haar jonkie. Romantisch hè? Ook de andere mandrillen sprongen vrolijk in het rond.

En dan de kamelen, dat was heel raar. Ze leken wel geschoren. Daardoor leken ze ook een andere kleur te hebben, veel lichter en bloter?? Opeens begon er eentje te rollen en te rollen en daarna lag hij stil, het zag er vreemd uit. Misschien dat ze daardoor hun wintervacht verliezen? Ik zag geen oppasser aan wie ik het kon vragen. Maar het was wel boeiend om het te zien.

O ja, ik zag de twee gibbons dichter bij dan ik ze ooit gezien had. En zo is zo’n dierentuin toch steeds weer anders. Innig tevreden ging ik weer naar huis terug. Het was weer een prachtige dag.

Advertenties

15 gedachten over “Nieuw olifantenverblijf   

 1. ja, het moet allemaal wat diervriendelijker, dat maakt het opsluiten en gevangen houden er natuurlijk niet minder van. Maar het wordt in elk geval wel steeds beter.

 2. de bisons ruien ook,. mijn zusje dacht vroeger dat iemand er stukken had afgetrokken, ze vond dat vreselijk zielig en wilde dat onze moeder er werk van zou maken.
  heb je de gibbons nog horen zingen? Joelen ishet eigenlijk. En die leeuwin, precies mijn poes Dolly,die heeft ook zo’n boomstam waar ze breeduit overheen kan hangen….

  • Ik heb ooit lang geleden de gibbons horen zingen, maar nu zitten ze verder weg én mijn gehoor is minder.
   Wanneer komt er een foto van Dolly?? Ik ben zo benieuwd.

 3. Ha wat een heerlijke foto van de leeuwin. Volkomen ontspannen. Mensen met stress zouden een middagje daar moeten gaan zitten, gewoon alleen maar kijken.

 4. Laat je je door deze mooie foto’s ook inspireren in je werken Therese? De poestekeningen zijn prachtig! Je hebt veel met dieren hè? Heb je er wel eens aan gedacht om de huid van dieren als uitgangspunt te nemen, of vind je ze in hun totaliteit gewoon heel mooi? Lieve groet, Margriet.

  • Ik vind ze boeiend in hun aard en in hun uiterlijk. Ik heb inderdaad veel met dieren. bijvoorbeeld de olifanten. Als je ziet hoe die twee ‘dikke’ dames (moeder en halfzus) altijd de kleine tussen hun innemen, vind ik zo ontroerend. Voorlopig houd ik het op kleine etsen van dieren en misschien binnenkort probeer ik ze te schilderen. Hoe dat wordt, nog geen flauw idee.

  • Ha Joyce, ik ben blij weer van je te horen. Ik heb een nieuw toestel en kan verder inzoomen én ik had geluk, met die leeuwin bijvoorbeeld.
   Alles goed met jou, schattebol??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s