Een plasje

Jullie denken nu wel dat het tekenen mij gemakkelijk afgaat, maar dat is helemaal niet zo. Ten eerste teken ik tegenwoordig vaak naar een zelfgemaakte foto, ten tweede kan ik nog altijd hulp van Hans (Kwaster) krijgen want die kan pas tekenen, mensen!  Ik werd vandaag weer eens met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik had laatst wat foto’s gemaakt van een losrennende superenthousiaste hond en de eerste tekening lukte aardig. Het vervolg was dat hij –want het was een HIJ- een plas moest doen. Iedereen kent dat wel, even ruiken, pootje omhoog en plassen maar. En dat gaat wel even door, want hij moet overal zijn geur achterlaten. Dat er later weer een ander overheen gaat, weet hij niet, denk ik. Ik wil maar zeggen: “Hoe vaak hebben jij en ik zoiets niet gezien?”  Bovendien had ik ook nog een foto van het gebeuren. Het was wel een harige hond en hij stond gedeeltelijk achter een buxushaagje..

Maar beste lezers, het lukte mij niet echt. Ik keek en keek: soms leek hij wel vijf poten te hebben, dan weer twee, ik kreeg er een punthoofd van. Maar ja, die hond moest toch plassen, nietwaar? Ik heb toen maar wat gerommeld, hem een tweede achterpoot gegeven, het haagje omgedraaid, dan kon je de plas duidelijker zien. Maar of het nu wat lijkt? Ik vrees van niet. Ik zou bijna zeggen: “Wie wil het ook eens proberen?” Het hoeft niet mooi te worden, maar duidelijk. Wie o wie?

4 gedachten over “Een plasje

  1. Lieve Therese, Jullie hebben een hond met plasproblemen, (ik vond het trouwens leuke tekeningen!!) maar ik een kleinkind. Plots vanmiddag was het raak. Midden in een woonwijk klonk het:”Ik moet plassen!”Hoge nood, benauwd gezicht! Mijn man reageerde snel. Hup het broekje naar beneden en hangend boven een perkje daalde haar zegen neer. Nou ja,ze was het kwijt en er was gelukkig geen agent in de beurt die haar kon bekeuren voor plassen in het openbaar. Na september zou ik het fijn vinden met jullie een afspraak te maken. Ik wordt nieuwsgierig naar Hans zijn tekeningen en ook naar de serie die jij intussen door de jaren heen hebt gemaakt. Lieve groet Margriet

  2. Ik kan het niet! Figuren, mensen of dieren in z’n geheel tekenen is mij nog een brug te ver. Ik teken ook naar (liefst eigen) foto’s. Je eerste hond is geweldig, helemaal goed gelukt, ik vind het heel knap hoe je die houding vangt. Die losse schets, ik ben meer van het tot in detail alles uittekenen, ik wou dat ik dat losse kon. Het mooist vind ik de impressionistische stijl, je ziet een figuurtje, de houding, je ziet wat het is en hoe en als je het nader bestudeert zijn er helemaal geen details! En toch …. Je tweede hond snapte ik toen ik las wat’ie deed. Maar dat ik ook wel een onmogelijke oogpunt! Hoe dan ook, ga zo door! 🙂

  3. Uh…..het oefenmateriaal hier is een meisje 🙂 Het is ook een moeilijke houding, die achterpoot omhoog, goed beschouwd. Het is altijd geinig om te zien hoe een puppy reu eerst als een teefje plast en dan ineens op een dag die poot gaat opsteken. Niemand heeft hem dat geleerd.
    De eerste tekening is erg leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s