Naar Leeuwarden

weblog 006

Gisteren reden HansKwaster en ik –in de veronderstelling dat het redelijk weer zou zijn –  helemaal naar Leeuwarden.  Het was echter mistig en het werd steeds mistiger ook nog. Dat is niet zo goed voor mijn zenuwen, lieve mensen.  Want je moet ook weer terug, al is het maar om Boeli eten te geven. Maar het is allemaal goed gekomen, zal ik u alvast vertellen.

detail detail

We gingen naar een tentoonstelling van Pietsjanke Fokkema, die bij ons in de school een atelier heeft.  Ze had ons een tijd geleden al een voorproefje gegeven door allerlei tekeningen te laten zien en erbij te vertellen. Wij zijn dus al een beetje ‘Pietsjanke-kenners’ en dan is het extra boeiend het in het Fries Museum te zien hangen. Dat was ook nog een heel werk, want het is een installatie die uit grote tekeningen bestaat maar ook uit heel kleine en diverse voorwerpjes. Het gaat over haar jeugd in Friesland, over haar vader en moeder, haar opa en oma en het kleine dorpje daar. Dat is ook meteen de band die zij met Friesland heeft en waarom het Fries Museum werk van haar heeft aangekocht. Dat is een groot compliment voor een kunstenaar, dat begrijpt u wel. Ik vond het erg mooi gepresenteerd en het is prachtig persoonlijk werk. Bijna alles is zwart/wit, getekend met potlood. Heel bijzonder. Ik zal u wat laten zien, niet zo veel, want er moeten nog mensen gaan kijken en het is niet zo lang meer.

Advertenties

11 gedachten over “Naar Leeuwarden

  1. Fijn dat het goed afliep want boeli zonder eten dat kan natuurlijk niet. Wij gaan er maar niet voor naar Leeuwarden rijden al ziet het er best mooi uit.

  2. Als ze ook nog eens een keer in het Westtfries Museum exposeert dan ga ik er ook heen .Leeuwarden is te ver voor mij. Voorlopig ben ik tevreden met die ene tekening die ik van haar heb.
    Haar verfijnde techniek en bizarre fantasie, mijn oog ontdekt steeds weer iets nieuws in haar werk, ze is uniek.

  3. Ach, dat ga ik dan niet meer halen, zie ik. Jammer dat we vorige keer in het Fries Museum niet langs haar knappe werk zijn gekomen. Ik wist toen ook niet dat Pietsjanke in het museum tentoonstelde. Hoe vonden jullie het museum verder?

    • Ik vind het een pracht museum. We zijn er al twee keer eerder geweest. Alleen jammer dat nu al weer Mata Har was, een grotere expo, maar toch. We hebben alleen lang niet alles verder gezien omdat we niet te laat naar huis wilden vanwege de mist. (Ik ga dadelijk je kaart openen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s