Kerstmis 2017

Ze slapen niet echt, hoor. De boeven, ze kunnen zo bij het toneel.

Zo, dat hebben we weer gehad. Hoewel het heel gezellig was uiteindelijk,  de hele familie compleet was, hadden wij in de aanloop naar het feest allerlei tegenslag. Ik noem maar wat dingen: wegens tijdgebrek besloten wij de kerstpost voor het eerst van ons leven met de mail te doen, in de veronderstelling dat wij van de hele familie én van onze vrienden alle mailadressen wel zouden hebben. Maar nee, dat was dus niet het geval. Het kwam er toen op neer, dat wij, in de zenuwen geschoten,  sommige mensen die wij áltijd stuurden vergaten nota bene. Inmiddels waren wij te laat voor Kerst en behoorlijk stressig geworden, terwijl wij net gedacht hadden dat het zoveel gemakkelijker zou zijn. Bovendien waren wij telkens wat kwijt, het laatst mijn nieuwe verse agenda, die ik juist tijdig gekocht had, Nou ja, nog vóór de Kerst stortten wij al bijna in en was ik geneigd om te gaan kijken of er voor ons nog plaats was ergens in een herberg in een of ander land.

Maar dapper besloten wij thuis te blijven en het Kerstfeest gewoon te vieren net als héél véél andere mensen, boodschappen te gaan doen, bedden te dekken, de ergste rommel te ruimen en menu’s voor vegetariërs door te kijken. Een boompje en mijn mooie kerststal stonden er al een tijdje. Nou ja, wij vergaten wat en Kwaster ging nóg maar eens naar de winkel. Maar ik geloof dat het toen wat rustiger werd in onze gemoederen. En toen werd het Kerstmis, wij lagen bij nacht in ons bed. Wij sliepen heerlijk en hoorden d’engelen nauwelijks zingen. Verder was er geen pech meer, iedereen vermaakte zich, er is niets aangebrand, noch eten, noch mens of kind en dat, lieve mensen, was het wel zo’n beetje. Hoe was uw Kerst, als ik  vragen mag?

Advertentie

16 gedachten over “Kerstmis 2017

 1. Wij hadden een beetje stress op tweede kerstdag, ook de hele familie plus een beetje meer aanwezig. Maar als je eenmaal bezig bent gaat het verder wel.

 2. Eind goed, al goed dus en in de eigen stal een warm huis gevonden!
  🎄🤶🏻🎅🏼
  En nu vol vertrouwen op weg naar een nieuw jaar!
  Blijf vooral zo leuk schrijven. Ik geniet ervan!

 3. Ik maak me niet meer druk. (althans dat is de bedoeling maar het slaat toch op me over.) Ook wie ik geen kaart stuur moet maar begrijpen dat ik ‘m toch wel een goed jaar toewens. Ik ben blij dat deze toestand weer voorbij is, al die opgefokte blijheid en schranspartijen. Kaarsjes enzo vind ik wel gezellig, dus die houden we nog even.

 4. Niet zo veel mensen als bij jullie, maar voor het eerst waren dochter en zoon weer eens tesamen bij ons met de kerst. En er was één kleine dochter. Nu met nieuw jaar komt de andere kleine dochter met nog een keer zoonlief. Het was mooier geweest als het allemaal tegelijk was geweest, maar ik wil niet zeuren hoor. Er moet wat te wensen blijven.

 5. Thérèse, wat ’n ongelofelijke hectisch eindejaarsdagen!
  (En wat beschrijf je het allemaal weer mooi!)
  Dat je dat allemaal nog trekt…..
  Ik heb 1e kerstdag bij de kinderen doorgebracht maar verder moeten ze mij met rust laten.
  Dat lukt ook wonderwel, ze hebben het ook allemaal meer dan druk.
  Perfect, als ik weet dat iedereen zich amuseert en blij is ben ik de gelukkigste mens op aarde. Maar wel in m’n eentje, heerlijk. Ik vind mezelf nl. uitstekend gezelschap. 🙂 🙂
  Oudejaarsavond wil ik ook alleen zijn. Krijgen mijn herinnering álle ruimte en de volgende dag mag iedereen mij platdrukken. Ook weer heerlijk.

  Voor jou en alles dat je lief is ’n mooi, gezond en creatief jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s