Een weblogboek maken

Een weblogboek  maken    Hoe ik dat doe, werd mij gevraagd. Nou, het is eigenlijk heel eenvoudig, bedenk ik nu. Ik hoop alleen dat ik het goed kan uitleggen. Het gaat als volgt: ik selecteer de tekst op mijn weblog, druk op kopiëren,zet het op Word en ga door naar het volgende logje als het blad nog niet vol is. Als het blad vol is, print ik het. Als ik selecteer, dan gaan de foto’s vanzelf mee. Die kun je op Word nog bewerken, bijvoorbeeld kleiner maken. Grote lege stukken kan je  opvullen met foto’s of zo, als je geen grote witte stukken wilt.  Dat is dan de opmaak. Als je het jezelf gemakkelijk wilt maken, kan je het na selecteren ook zo direct printen.

Als het boek klaar is, bijvoorbeeld als het jaar om is, ga je ermee naar een printshop.  Daar doen ze er een ringbandje omheen. O ja, eerst maak je nog een voorpagina natuurlijk. Bij mijn meneer van de printshop mag ik altijd kiezen uit een wit, een zwart of een zilverkleurig bandje. Toen wij daar de eerste keer kwamen, kregen wij tevens een hele rondleiding door het bedrijf met uitleg wat ze daar zoal deden. Dat kan ik u niet garanderen helaas. “Hee, een bekend gezicht” zei de man deze week toen hij mij daar zag staan met mijn papieren. Leuk hè om al een beetje bekend te zijn in Andijk?  Ja, ik ben nu ook een BN-er. Hij ging onmiddellijk aan het werk ,wij konden er op wachten en kwam terug met mijn mooi verzorgd werkje. Drie euro vijftig rekende hij. Nou, dat is schappelijk, nietwaar? U kunt het natuurlijk ook LATEN printen en/of er ZELF een ringbandje doorheen doen, maar zo doe ik het. Als u nog vragen heeft, stelt u ze gerust, zou ik zeggen.

Advertentie

14 gedachten over “Een weblogboek maken

 1. Een kind kan de was doen, zou je denken 😉
  Het lijkt me erg leuk om te maken maar het opvullen van de pagina’s zal misschien lastig zijn. In ieder geval bedankt voor deze tips.

  • Je hoeft de pagina’s niet persé op te vullen. Tenslotte is de inkt het duurst, in ieder geval duurder dan papier. Maar ook dat is niet zo moeilijk, tenminste meestal.

 2. Is er niet ook een manier om het geheel te laten afdrukken en binden, ik dacht ooit zoiets wel eens tegengekomen te zijn.

  • Zoiets bestaat zeker, ook voor vakantiefotoos met een reisverslag. Toch zal je zelf de zaken bijelkaar moeten rapen. Dwz de berichten die je bewarenswaardig vind. Dat gaan anderen niet voor je doen. Je kan wel een set pagina’s samenstellen en die laten afdrukken en inbinden.

   • Uitzoeken en/of opmaken moet je sowieso zelf doen natuurlijk. Ik weet niet wat het duurst is, zelf printen of laten doen. Wel heb ik geen laserprinter en ‘zij’ wel, denk ik.

 3. Dat is niet moeilijk. Maar helaas, nooit aan gedacht toen ik er nog een weblog op na hield. Het is dus weg, van jáááren.

  • Bij mij kwam het toen webstreepjelog raar ging doen en ik razend snel de boel moest zien te bewaren. Dat is niet helemaal gelukt helaas. Maar toen begon ik met de dingen te bewaren.
   Jouw weblogs, Hanneke, zullen toch niet allemaal verdwenen zijn??? Weet je dat zeker? Zo zonde zou dat zijn.

  • Ik ben het ook pas gaan doen,Sjoerd, toen web-streepje-log er mee ophield. Ik heb nog veel kunnen redden, maar toen dacht ik: “Toch jammer om alles kwijt te zijn. Ik sla het zelf op..”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s