De geheime boodschappen

‘ HALLO ALLEMAAL’ …  enzovoort , daar ben ik weer eens. Nog springlevend en vandaag in een zeer goede bui. Het was mooi weer en ik besloot mijn wandeling te combineren met een bezoekje aan ons winkelcentrum. Dat was lang geleden. Ik had niet speciaal iets nodig en dat is het leukste winkelen, vind ik. Van de opruiming of uitverkoop was niet veel meer te merken, maar dat kwam goed uit, want ik heb een bloedhekel aan dingen passen. Dus gezellig zo maar wat rondkijken. Eten voor de avond hadden we al, dus dat hoefde ook niet.  Waarvoor kom ik dan eigenlijk, zo vroeg ik mij plotseling af. Intussen was ik aangekomen bij de tassen- en kofferwinkel helemaal achteraan. Dat is een prachtige winkel met veel echt leren tassen. O en daar hou ik zo van. Vindt u het gek? Ik ben een dochter van een ‘lederfabrikant’.  Zo moest ik dat vroeger invullen op school. Ach kom, dacht ik, ik ga gewoon eens binnen kijken. Ik zocht namelijk een tas waar een schetsblok in paste en verf en penselen en een pot water voor in Artis, begrijpt u wel? En laten ze nu verschillende van die tassen hebben… de juffrouw die toch niks anders te doen had, liet ze mij allemaal zien. Mooie tassen, hoor,maar dúúr…………….. tja, wat doe je dan?

Ik DEED het!!!!!  “ En daar liep ik opeens met een poepsjieke tas, mensen.  Ik kreeg de neiging om te gaan zingen, zo:  “Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent …”  en ongemerkt was ik al bij de boekhandel, ja,  die sla ik nooit over. Ik zag daar twee boeken die ik graag zou lezen en plotseling besloot ik ze ALLEBEI te nemen. Men deed er een papiertje omheen en ik stopte ze in de nieuwe tas. Ook heel handig voor boodschappen, dacht ik tevreden. Maar … en nu komt pas de clou. “Hoe vertel ik het Kwaster?” Niet dat hij moeilijk zal doen maar dit is hij niet van mij gewend. Thuisgekomen probeerde ik niet al te lacherig te kijken en zette mijn boodschappen naast de bank. “Hoe is-‘t-ie?” vroeg Kwaster. “O heel goed, mooi weer enzo” antwoordde ik. Kwaster vroeg niet verder en dus zei ik na het eten –een kwartier vóór DWDD, in de veronderstelling dat hij niks gemerkt had:  “Hans, ik moet je wat vertellen”. En ik ging aan het vertellen en opeens barstte hij in lachen uit en riep: “Ik zag het aan je gezicht, je lachte zo geheimzinnigj, anders dan anders…” en toen schaterden wij allebei. Ja, ik moet er nog steeds wel om lachen, want bij zulke dingen een pokerface opzetten, is niet mijn sterkste zijde. Hihihi…

morgen maak ik een nieuwe foto bij daglicht. Deze is te grijs.

Advertentie

25 gedachten over “De geheime boodschappen

 1. Ee.n hele mooie tas Thé, maar pas op als je er een potje water inzet. Potje goed afsluiten anders wordt het huilen in plaats van lachen. 😭 Groet Frans.

  vanaf mijn smartphone

 2. Ik vind hem prachtig! Hier is hij mooi blauw. Een beetje groot als wandeltas maar voor jouw schetsblok ideaal natuurlijk! Goed zo dat je het gedaan hebt! 😀

 3. Ik zie zomaar 5 advertenties hier, waarvan drie dezelfde, het orde hoe langer hoe gekker.
  Mooie tas, ik heb ook een tassenmanie. Ik hou me zoveel mogelijk in, maar regelmatig zie ik leuke stoere tassen. Ik heb erg veel tassen. Een jaar of 2, 3 geleden een heleboel tassen weggedaan. Past alles in je tas?

 4. ik heb het ook,in mijn slaapkiamerkast staat de hele vloer vol, er zijn inmiddels ook twee rugzakken bij, want ik heb mijn bezittingen toch liever op mijn buik = onder mijn ogen. Soms breng ik een tas van vroeger naar de Kringloop, die is dan de volgende dag weg wan t k heb een goede smaak..
  ik moet trouwens nog zien dat jij je hele handel in dat elegante tasje krijgt.

 5. Jezelf soms in de watten leggen, is goed voor de mens. Klinkt heerlijk, jouw dag. Dat de zon scheen werkt natuurlijk mee; heb je goed uitgebuit. Nu is t weer nat en grijs en wind ….

 6. Ik ben gek op mooie leren tassen, maar als ik er dan één heb doe ik er ook jaren mee. Totdat je echt kunt zeggen, hij of zij heeft zijn beste tijd gehad. En dan is zo’n uitgave achteraf helemaal niet duur.

 7. Je had ook kunnen zeggen dat je er speciaal naar op zoek was geweest en het nu hebt gevonden, want eigenlijk was dat ook wel zo. Want wie een hobby heeft mag daar goede spullen voor hebben, en kwaliteit mag wat kosten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s