Dé Plek

Dé  Plek    Boem, dáár stonden wij stil, midden in de Achterhoek, om precies te zijn ergens tussen Aalten en Varsseveld, op een small weggetje. Was het nu de Veenweg of de Entinkweg? Dat wilde de Wegenwacht graag weten om ons te kunnen vinden in dat weidse land. Nergens een naamplaatje te zien. Maar goed, ze kwamen eraan maar het kon wel een uurtje duren. Over een uurtje hadden wij in het crematorium moeten zijn bj de uitvaart van een lieve (bijna) 95 jarige zwager. Maar ja, overmacht hè? Het was ons ook gebeurd toen wij onlangs op een 80-jarige verjaardag van een schoonzusje uitgenodigd waren. Stonden wij ook al met autopech. Het is het Noodlot, denk ik.

Het verschil is dat we nu daar nog aangekomen zijn, de verjaardag hebben wij destijds helemaal niet bereikt. Behalve de dienst dan hebben wij alles nog meegemaakt. Men was blij ons alsnog te zien opdagen. Wij waren ook blij natuurlijk om de weduwe te kunnen condoleren en onze daar aanwezige andere familieleden. Dit keer hadden wij alles zo goed voorbereid: de auto had pas een grote beurt gehad, ik had mijn mobieltje opgeladen, we vertrokken vroeg en waren in feite een uur te vroeg daar en toch, lieve mensen…  Enfin, het was een mooie dienst, wij hebben alsnog de teksten en voordrachten gekregen per mail  (lief Aart en Astrid, dank jullie wel) En onze zwager zal heel tevreden zijn, denk ik wel.

Advertenties

25 gedachten over “Dé Plek

 1. Tussen Aalten en Varsseveld? Naar een crematorium? Ik ken alleen die in Doetinchem. Waar we nog wel eens moeten zijn. En makkelijk te vinden.
  Ik gok Aalten. Varsseveld is wel heul erg klein.

   • Nee Therèse, we kennen elkaar niet. Maar ik volg al jaren het weblog van Ria van Felius. En daar kwam je veelvuldig langs. En vond ik het leuk om je een beetje te volgen.
    Zelf heb ik geen weblog. Ik woon aan de rand van de Achterhoek. In Zevenaar. Wij noemen dit gebied nog de Liemers. Ben in Doetinchem naar de Pa gegaan. Maar altijd in Arnhem les gegeven.
    Ben nu gepensioneerd.
    Genoeg informatie zo?

   • Trouwens je hebt mij geaccepteerd op Facebook. Alleen sta ik daar met mijn volledige naam Francien de Lorme van Rossem. Kijk maar eens even.

 2. wij hadden vorig jaar ook pech toen we naar een uitvaart gingen, we kwamen met de trein uit Maastricht en wilden een taxi nemen bij station Driebergen, maar taxi’s deden ze daar niet aan.. Dus gingen we maar lopen, het was besneeuwd, glad en koud, C. heeft feilloos richtinggevoel dus we namen doorsteek over kronkelende zandpaden door zo’n donker bos waar elk ogenblik de wolf van Roodkapje voor je neus kan staan. Iedereen was er al, we waren half bevroren toen we het crematorium binnenstrompelden, en rekenden op een blij applaus, maar we werden nogal nonchalant begroet door familie die met de auto waren gekomen en ook nog lekker dicht in de buurt woonden. Pas na de toespraken krgen wij een verwarmende neut. Als ik zelf de pijp uit ga regel ik dat beter.

  • Ach gut, wat zielig. Het is wat met die uitvaarten. Wij zijn al minstens 3 keer te laat gekomen op zo’n plechtigheid; daarom gingen wij dit keer extra vroeg weg.
   Geen taxi?? Wat achterlijk, zeg! Neem voortaan maar zelf een neutje mee, nij leven en welzijn.

 3. Heel vervelend, vooral als je wel op tijd vertrekt. Ik word er trouwens wel steeds laconieker in als het echt overmacht is. Je opwinden helpt namelijk helemaal niets.

 4. Heel vervelend als het je overkomt en jebent wel op tij vertrokken. Ik merk trouwens dat ik er wel steeds laconieker onder wordt als hetvmij overkomt en het is echtvovermscht

 5. Wat een zootje tij = tijd , hetvmij = het mij , en het is echt overmacht. Tablet denkt het wel eens van mij over te kunnen nemen, maar dan wordt het soms een rommeltje. Sorry

 6. Wat een pech, dat komt altijd ongelegen. Het is niet anders en je kon er gelukkig nog wat van maken. Overmacht doe je niks aan, alleen het beste er maar weer van maken.

 7. Waarom gebeuren dit soort dingen nou nooit als je aan het freewheelen bent en tijd geen enkele rol speelt? Gelukkig dat jullie dankzij de ANWB nog wel de familie hebben kunnen condoleren. Maar het Noodlot moet maar nodig eens met vakantie, vind je niet? Heeeeeel lang en heeeeeeel ver weg. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s