De paarden er vandoor

Weet u nog dat ik vaak op mijn wandelingen langs een weitje kom waarin een paartje paarden staat?  Ik heb er wel eens over geschreven. Ze stonden gezellig met z’n tweetjes.  Ik heb ze al vaker eens gefotografeerd en was ook al begonnen tekeningen van ze te maken. Nu stak ik een paar dagen geleden de Hoofdstraat over om even naar de brievenbus te gaan en ik was al aan de overkant toen ik twee paarden aan zag komen, een witte en een bruine. Jawel, dat waren ze. In een drafje gingen ze over het fietspad, de grote voorop en het bruine dikkerdje er achteraan. Misschien ontsnapt over het ijs? Overal werden auto’s aan de kant gezet, want het is natuurlijk reuze gevaarlijk. En ik? Ik wist hun weitje wel, maar geen telefoonnummer van de eigenaar. Bovendien zou ik niet weten hoe ze te vangen. Lasso werpen, nee, dat heb ik nooit geleerd. Intussen draafden zij genoeglijk verder, eens een dagje erop uit saampjes, ja gezellig!

.

Nou ja, niemand wist wat te doen eigenlijk en zij verdwenen uit zicht. De volgende dag speurde ik in de krant, maar ik zag niks staan over een ongeluk of over paarden ver van huis. Maar het hield mij toch bezig en ik besloot eens langs hun weitje te wandelen om te kijken of ze al weer thuis waren. Maar tot mijn schrik waren ze er niet, geen van beiden. Weg, mijn leuke paardenmodellen!  Gelukkig heb ik de foto’s nog. Ik kan nog wel even vooruit dus, maar toch vraag ik mij ongerust af waar ze nu zijn. Zouden ze al in België zijn aangeland of misschien al in Frankrijk?? Of zouden ze naar het Noorden zijn gegaan, naar de Noorse fjorden misschien?  Ik ben benieuwd of ik nog wat hoor …

Advertenties

12 gedachten over “De paarden er vandoor

  1. ojee, net mijn kippen maar die komen altijd terug naar hun hok,. probeer toch eens uit te vinden wie de eigenaar is, dat weten ze bij de gemeente.

  2. Ze zijn vast op wereldreis en komen met spannende verhalen terug. Die ze verzwijgen uiteraard. Zich verkneukelend op alle kletspraat die zal worden opgespaard. 😉

  3. Best link natuurlijk. Maar ik denk dat ze heus wel gevangen zijn en zo lang in een andere wei staan. Zo hadden wij jaren geleden opeens twee schapen in de voortuin. Die waren over het ijs gekomen. Ik deed ’s morgens nietsvermoedend de gordijnen open en daar stonden ze, hoor. Ik heb toen meteen buurboer Sierd gebeld en die kwam ze gauw ophalen samen met zijn zoon. Ik wist ook niks anders te bedenken. Gelukkig was het nog erg vroeg en kwam er geen verkeer langs.

  4. Als je niet weet wie de eigenaar is bel je in zo’n geval de politie, dat is toch het centrale punt waar ook de eigenaar terechtkomt als hij of zij ontdekt dat de beesten niet meer staan waar ze horen te staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s