Moeders de Gans

  

Dit keer fotografeerde ik op mijn wandeling geen poezen en geen honden, geen zwanen, meerkoeten of eenden, maar… een piepklein gansje. Twee meisjes waren druk met hem in de weer. Ze vertelden dat hij/zij alleen achtergebleven was en dat ze het beestje maar onder hun hoede hadden genomen. Zo leuk; ieder keer dat zij een stukje verder gingen, rende hij hard achter aan hen aan, wapperend met zijn kleine dikke vleugeltjes. Zij hadden zelf geen grasveld en lieten hem daarom op het grote veld  uit om wat gras enzo te knabbelen. Zij vertelden dat zij een babybadje voor hem gekocht hadden en een trapje gemaakt hadden en zeiden dat zij zich samen een soort Moeder de Gans voelden. Wat ontzettend leuk, hè?  Ik heb wat foto’s gemaakt, één van een meisje mét gans en één van het beestje alleen, al pikkend en scharrelend. Hij lette goed op zijn moedertjes en die pakten hem snel weer op als er honden aan kwamen. ‘want je weet het maar nooit, hè?”  Wat een bof voor dit domme gansje dat twee lieve meisjes hem onder hun hoede hebben genomen en dat het hem maar goed moge gaan als hij een grote gans zal zijn geworden.

(Ik heb ook een filmpje, maar het lukt mij niet om die op mijn weblog te zetten. Wel staat het op Facebook)

Advertenties

11 gedachten over “Moeders de Gans

    • Nou, mijn zusje had vroeger twee kleine gansjes grootgebracht en toen ze groot waren, kwamen ze in het begin nog lang terug -zo af en toe- maar dat werd minder en het kwam goed, voor zover wij weten.

  1. d’r zal wat aan mankeren, misschien, want zo maar achterlaten gebeurt niet gauw (nu ja, klok horen luiden) maar lief dat ze zo druk er mee doende zijn.

  2. Gek eigenlijk dat ganzen momenteel bij de vleet worden afgeknald en dat dan zo’n weesje zo lief wordt opgevangen. Is het niet zo dat een ganzenjong het eerste levende wezen dat hij ziet na zijn uit het ei komen als zijn mamma beschouwt?

    • Ja, klopt. Een meneer Konrad Lorenz zie je vaak op een foto, zwemmend met gansjes achter hem aan. : Mama Konrad, hahaha. Hoe een man toch moeder kan worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s