Waar blijft de tijd?

Er is een klimaatverandering op komst –dat weet iedereen- maar de laatste tijd vraag ik mij af of het mogelijk is dat er ook een tijdverandering  bezig is. Zo heb ik een logje geschreven over een fijn weekend, zo is het al bijna een week verder en nú, donderdag, is het al weer bijna zo ver. En in die tussentijd heb ik niks geschreven. Wát heb ik eigenlijk wél gedaan? Wat huishoudelijke dingessen, maar dat mag geen naam hebben. Gelezen, het boek Job van Josef Roth, heel mooi, een aanrader. Ik was met KwasterHans in Amsterdam om wat verfbenodigdheden te kopen. Ik heb wat getekend, maar ook al niet veel. Ik heb vaak gewandeld en foto’s gemaakt, dat neemt tijd,  bij mij dan.En verder? Ik zou het niet meer weten. Het komt erop neer, dat ik steeds minder doe op een dag en daarom denk ik zo maar dat de tijd harder gaat. O ja, een collega/vriendin Floor M. kwam een ets bij mij kopen voor haar zoon en natuurlijk hebben we meer etsen bekeken en nog gezellig gekletst. Maar…die middag was ook al zo voorbij. Zie je nu wel dat de tijd sneller gaat dan vroeger? Neem nu onze schilder die ons beloofd had de buitenboel af te komen schilderen in maart en volgens mij is het nu mei en nog steeds geen schilder.  Daarom belde ik hem maar eens. “Ja, er kwam wat tussen, weet u wat, even kijken m… mmm…, ja, ik kom de eerste of tweede week van juni”. “Echt waar?” vroeg ik ongelovig. “Dan ziet u mij verschijnen, mevrouw” beloofde hij. Dat kan dan wel wezen en ik moet hem wel geloven, hoewel… maar toen ik het gesprek beëindigd had, dacht ik: waar zijn dan die maanden gebleven???  Te weten maart, april én mei, die al bijna om is. Zien jullie nu dat de tijd vliegt? Die schilder weet ook vast niet meer wat hij allemaal uitgespookt heeft en zo zal het met de timmerman ook gegaan zijn, vermoed ik. Dat jullie nog aan bloggen toekomen en sommigen nog wel iedere dag, dat mag wel een wonder heten… Maar misschien gaat de tijd in Zeeland (Ria), Friesland (Wieneke) en Groningen (ReneSmurf) wel langzamer. Het is daar tenslotte ook rustiger en kalmer en minder stress enzo. Maar ja, ik blijf toch lekker in Noord Holland wonen, hoor. Tenslotte is het overal wát, nietwaar?

12 gedachten over “Waar blijft de tijd?

 1. Ja, ik herken dat gevoel van waar de tijd blijft. Ik ben nu al bijna 2 jaar gepensioneerd en het is alsof ik gisteren stopte met werken. Ja en wat doe ik dan zoal? Mijn dagen zijn gevuld met vaak niets concreets, maar ik geniet ervan. Wat maakt het uit, lekker leven.

 2. een mooie filosofische verhandeling, jij bent en blijft een denkertje. In Limburg gaat de tijd trouwens lekker langzaam, alles gaat hier trager dan in Noord-Holland.

 3. Of de tijd hier in Friesland langzamer gaat……..dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Bij mij persoonlijk varieert het nogal. Ik neem tegenwoordig wat meer de tijd voor de dingen, die nu eenmaal gedaan moeten worden. Vroeger deed ik dat effetjes tussen neus en lippen door, maar nu doe ik dat veel bewuster of zelfs efficiënter . Ik hecht aan contacten met leuke mensen en daar neem ik altijd de tijd voor, maar toch wil ik ook mijn planning afwerken. Daarom heb ik een heleboel zaken inmiddels vereenvoudigd. Zoals je weet hebben wij heel veel opgeruimd en dat maakt het huishouden een stuk simpeler, dus sneller gedaan. Ik hou me niet meer bezig met mensen, die mijn tijd verprutsen. Ik zeg ook meer nee. Wel vriendelijk, hoor, maar toch nee. Ik denk dat je langzamer wordt….nee, dat weet ik wel zeker als ik voor mijzelf mag spreken. Dus lijkt het of de tijd sneller gaat. Ach, wat een gefilosofeer nu toch weer, Thé. Goed onderwerp trouwens!

 4. Mijn dagen zijn gevuld met acht uur werken. Behalve dan in de weekends.
  Voor mij vliegt de tijd ook snel voorbij.
  Hoe ik nog aan bloggen kom weet ik zelf ook niet.

 5. Een tijdverandering zou ook hier een hoop verklaren. De dagen vliegen en toch gaan ze langzaam. Maar als je omkijkt denkt je: waar is de tijd gebleven?

 6. Bij mij glipt de tijd door mijn vingers. Echt elke dag kom ik tijd tekort. Ik kan nooit de plannen die ik heb om die dag te doen helemaal klaar krijgen. Maar ja, ik verknoei ook wel eens tijd met nutteloze dingen zoals spelen op mij tablet…..Dat zou ik eigenlijk niet moeten doen, maar ja, ik ben gepensioneerd en dan mag je toch tijd verknoeien?

 7. ja ach ik heb ook het idee dat ik steeds minder doe op een dag hoor, zeker als het zo warm is als vandaag.

 8. Ja ik zit ook veel meer dan vroeger. Gewoon met een kopje thee. Deze dagen natuurlijk lekker buiten.
  Twee dagen vast moeten we oppassen nadat we de kinderen uit school gehaald hebben. Op woensdag halen we ze uit school en eten we bij ons brood. Om één uur worden ze dan opgehaald en ga ik meestal boodschappen doen. Die vaste dagen oppas geeft ritme aan de weken.
  Het drukke en bezige is er af. Ik zeg echt niet meer overal ja op. Wat ik wel mis is het tennissen. Maar dat gaat helaas niet meer. Ook dat was een vaste morgen in de week.
  Blijft is de tuin. Elke dag wat doen. Alleen niet nu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s