Uitje met zoon Martijn

Uitje met zoon Martijn     En waarheen gingen wij? Naar de dierentuin, naar Artis. Dat hadden wij al een tijdje geleden afgesproken, maar het was er tot dusver niet van gekomen. Gisteren was het zover. En ik moet u zeggen, dat wij allebei zeer genoten hebben. Martijn was er al 6 jaar niet meer geweest en hij had dus allerlei veranderingen nog niet gezien, zoals het verblijf van de jaguars en de grote vlakte mét water voor de olifanten.

 

Bovendien is een volwassen bul (mannetje)erbij gekomen, Nikolai. Die had ik zelf ook nog niet gezien, alleen op filmpjes. Ze waren nu met zijn allen bij elkaar, ma, Yindee, de kleine Sanoek en Nikolai. Het schijnt ontzettend goed te gaan, Yindee loopt voortdurend verliefd te doen, hun beider slurven kronkelen zich om elkaar heen. Sanoek vind hem aardig, zo te zien en hij is ook heel lief voor haar. Het is wat, hoor, zo’n groot dier en nog zo’n klein olifantje. Ma vindt het best, maar houdt afstand. Zij wil even haar rust. Ik interpreteer maar een end weg natuurlijk op wat ik zie, want echt verstand van olifanten heb ik niet.

We hebben ook lang staan kijken naar de drie jonge zeeleeuwen (de pups noemen ze die). Dat is ook zo leuk om te zien, hoe ze met z’n drieën spelen en proberen te zwemmen. De jongste is duidelijk nog wat kleiner, voorzchtiger en eerder moe.  Het mannetje zwemt in het rond, geregeld luid blaffend. Het lijkt op waaks zijn voor zijn jongen en/of trots op zijn vaderschap. Tenslotte kwam hij nog niet zo lang geleden naar Artis en zorgde bij zijn drie dames voor nageslacht.

Verder zagen wij nog heel veel dieren, exotische bloemen en planten en Martijn roemde de hele aanplant van Artis. Martijn is een bioloog en zijn roem telt dus echt mee. Leuk is het om samen met je zoon op stap te gaan, dat komt er niet vaak van. Dat is toch heel anders dan in een grote groep te zijn. Ik hoop dat het er weer eens van komt. We vonden het allebei een heel fijne dag.

Advertentie

16 gedachten over “Uitje met zoon Martijn

 1. Mooie plaatjes weer Thérèse, dieren zijn altijd fotogenie. Ze poseren nooit.
  Het is lang geleden dat ik in Artis was, ik denk dat ik het ook niet terug zou kennen.

 2. Wat leuk dat je met zoon naar de Artis bent geweest. Prachtig foto’s heb je gemaakt. Wij zijn ook keertje naar Artis geweest. Jou verhaal leuk om te lezen. Jullie hebben mooie dag gehad. Fijne dag gewenst. Groetjes,

 3. In Artis ben ik ook nog nooit geweest. Wel in Blijdorp. Binnenkort weer eens gaan. Omdat ik een ‘vriend van’ ben ‘krijg’ ik jaarlijks twee kaartjes (de kosten van de kaartjes zijn zo’n beetje gelijk aan dat vrienden van)

  • Blijdorp is ook een prachtige dierentuin, heel anders dan Artis natuurlijk. Ik mag er één keer gratis naar toe, vanwege mijn abonnement, maar ik kom er niet toe, Het is voor ons zo’n reis. Ga maar eens naar Blijdorp en maak er een feestje van. Ik ga meestal in mijn eentje trouwens. Groetjes en leuk je weer te spreken.

 4. Wat een vet geluk: met je zoon naar de dierentuin!
  En schitterende foto’s Thérèse. Je hebt een kunstenaressenoog daarvoor! 💋

 5. Lieve Thérèse, een tip: op zondag 22 juli komt er bij 2 Doc om 20.25u een documentaire over Het Nieuwe Artis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s