Sproeien

010

Alles leefde helemaal op, het Schaduwkruid, de Catalpaboompjes, nou ja, alles zeg maar. Misschien morgen nog een keer. Tenslotte is het IJsselmeer nog heel vol; ik heb het zelf gezien. Hoe staan jullie tuinen erbij, beste lezers?

 

9 gedachten over “Sproeien

 1. Verschrikkelijk Thérèse. de Liemers is één van de droogste gebieden in Nederland. Komt waarschijnlijk door de rivieren. En mijn tuin is te groot om vaak te sproeien. Het gras laten we verdorren. Alleen de tuin bij het terras krijgt water en verder de nieuwe planten.
  Nu heb ik net een nieuwe lens gekregen in mijn rechteroog, over een paar weken de linker trouwens, en kan dus haarscherp zien hoe alles staat te verdorren.
  Wel staan de fruitbomen vol met vruchten. Gewoon te veel. Gaat ten koste van de smaak als ze zo vol zitten.

  • Och jee, dat is erg. Mijn vader had (lang geleden)ook een mooie tuin met een groot grasveld en die zag er ook helemaal geel uit, zodat wij allemaal dachten dat dat het einde was. Maar nee, na een tijd kwam alle groen weer terug. Ik hoop het ook voor jou. Wij hebben maar een kleine tuin, dus dat is te overzien.
   Wel fijn op zich dat je weer goed kan zien!
   Groetjes!

 2. De hortensia’s beginnen al te bruinen ondanks dat ik er af en toe een emmer water bij gooi. Verder is mijn tuin gewend aan zandgrond dus kan wel aardig tegen de droogte. Wel zie ik de bui al hangen voor als straks de grote vakantiegolf losbarst….het weer gaat toch een keer omslaan.

 3. Mijn zus (hemelsbreed zo’n 300 meter verderop) had gisteravond even regen, maar bij mij niets. Heel plaatselijk dus. Ik giet zo nu en dan een emmer water als het er heel treurig uitziet, maar zeer beperkt. De potten krijgen om de dag; al te veel verwennen is ook niet goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s