Een ongewone zomer

Ik kan mij best vergissen, hoor. Misschien waren wel meer recente zomers zo warm en droog. Ik onthoud dat allemaal niet. Ik vind het best fijn al ga ik niet zo vaak meer als vroeger zwemmen. Ik ben zelfs nog helemaal niet geweest, eerlijk gezegd maar dat komt nog wel. Ik zon ook niet meer zo veel, maar ik geniet wel van. Wij houden het hier in de kop van N.H.  waarschijnlijk gemakkelijker vol dan in het Zuiden bijvoorbeeld. Het is hier minder warm en meestal staat er wel een fris briesje.

Ik heb nog niets hier gehoord van extra zuinig zijn met water, dus de tuin en de bloembakken krijgen geregeld water. Ik gieter en Hans (Kwaster) sproeit. Gisteravond was hij er maar eens bij gaan zitten. Het zag er zo relaxt uit, dat ik wat foto’s maakte, ook van Boeli die het altijd gezellig vindt als wij buiten komen zitten.

Wij hebben trouwens best veel in de tuin gedaan, zodat die er weer leuk uitziet. Het meeste heeft zoon Martijn gedaan feitelijk. Daar zijn we heel blij mee, want het is toch een vermoeiend werkje zeker als je wat ouder wordt. (Bij deze bedankt Martijn als je het leest) Nou mensen, geniet ervan of niet als het té gek is; probeer dan af te koelen. Ik hoor het graag.  Vertel maar op!

14 gedachten over “Een ongewone zomer

 1. Hier op Balkonië staat de thermometer regelmatig op 30.7°.
  Maar binnen is het goed toeven. En ’s avonds is het buiten ook best uit te houden.
  Ik gieter er lustig op los.
  Volgende week naar Friesland, alwaar manlief in de Arke van Rink van der Velde aan zijn roman mag werken.

 2. Het is in ieder geval een warme en droge zomer.
  Over extra zuinig zijn met water heb ik hier nog niets vernomen, maar dat kan best wel als het zo droog blijft.

 3. Tja, zit 4 dagen van de week in de airco. De wandeling naar mijn werk is plezierig want dan is het nog koel en omdat het vakantie is, ook wel relaxed

  • Is toch niet lekker hè de hele dag in de airco? Nou, het gaat nog wel even duren. Ik heb wel een beetje medelijden met je. Hou je taai dan maar. Liefs Th.

 4. Warm, warm, warm. Binnen is het goed te doen als je je maar niet druk maakt. Ik kan minder goed tegen de warmte dan toen ik jong was. Al met al vind ik dit een echte zomer. Iedere ochtend opstaan met zon, heerlijk!
  Margo (gedoe met dat inloggen…!)

 5. Heerlijk. Ik geniet ervan. Zodra het mooi weer wordt ga ik in een soort vakantie-stand; alles rustig aan. Maar daar moet ik nu onderhand maar eens uit gaan komen want het duurt nu wel erg lang en het gaat ook nog wel even duren.

  En qua watergebruik heb ik alleen begrepen om niet op piekuren extra water te gebruiken want dan hebben ze een waterdruk probleem in de leidingen. Ze zijn wel inmiddels begonnen met water uit het IJsselmeer en dat is onze laatste reserve. Voor daarna bestaan er geen scenario’s! Niemand heeft ooit bedacht dat dit nu al zou kunnen gebeuren deze extreme droogte.
  Ben bang dat er eerdaags wel gevraagd gaat worden om te matigen maar dat overleven we ook wel weer. Het heeft ook wel wat dit soort extreme situaties.

 6. Ik ga ook nooit meer zwemmen. En gebruik even veel water als altijd, en dat werkt gelukkig nog steeds. Wat een zomer he, hij lijkt niet meer te stoppen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s