Het vollemaansfeest 2018

Zaterdag om 6 uur zou het beginnen, het Vollemaansfeest bij onze gastheer Gerrit dat we om niet nader genoemde reden uitbundig zouden gaan vieren. Kwaster had de dag tevoren al een gedeelte van zijn inmiddels vermaarde vissalade klaargemaakt en in de koeling gezet. De volgende ochtend begon met een regentje, gevolgd door een stortbui. Heerlijk natuurlijk, maar wel vroegen wij ons af onder het voltooien van de  salade hoe het weer die avond zou zijn.

onze gastheer in djellabah

Ik zal het u zeggen: het was een heerlijk temperatuurtje, de zon scheen en veel later een prachtige maan, maar… het waaide keihard. Onze gastheer heeft bij het IJsselmeer een grote boom staan én ratelpopulieren aan de voorkant en beiden deden hun best om elkaar te overstemmen. Daarbij voegde zich het IJsselmeer met echte golven in zijn normaal gladde water.  

New-Foundländer

De musici die er waren om Gerrit  en ons allen te plezieren, konden er maar nauwelijks boven uit komen. We hebben toen de hele boel verplaatst naar een meer geluidsarme plaats. Daar klonk de muziek veel beter. Wij kregen lekkere wijn van Gerrit en iedereen had wat klaargemaakt. Bij elkaar was dit een tafel vol. Wij zagen veel oude kennissen en vrienden, wij aten een hap en namen een slok, wij zongen en praatten volop, kortom het was een heerlijke feestavond. Ik heb ontzettend genoten en Hans op zijn manier ook. Dank je wel, lieve Gerrit.

18 gedachten over “Het vollemaansfeest 2018

  1. klinkt weer heel goed. mensen kunnen er ook wat van, maar wat kan de natuur een herrie maken he. Beter een ‘koude’ wind dan de hitte een dag ervoor. Toen was het ook in de avond nog heel warm en vis en warmte is geen goede combi. ‘Vroeger’ ging je toch wel eens te water op zo’n avond?

    • Ja zeker, soms zelf midden in de nacht in de volle maan, met z’n heel velen in ons nakie. Maar het water was zo wild en ik moet waterschoentjes aan én het steigertje is zo wankel. Aan de kant zijn scherpe stenen. Het kwam erop neer dat niemand ging. Ja, die dagen van weleer…
      Groetjes Aleida. Ik vind het altijd leuk als jij reageert.

  2. Jullie hadden met al je vrienden een fijne avond en daar gaat het toch maar om, aangekleed of niet 😀

  3. Het is elk jaar weer een feest om te lezen hoe gezellig jullie het gehad hebben.
    OT. Ik zoek morgen contact met je om een manier te verzinnen om het patroon van het netje bij je te krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s