De tweede zomergast

De tweede zomergast was Louis van Gaal. Hans verheugde zich er enorm op. Ik was wel benieuwd maar vreesde ook dat hij misschien de hele avond over voetbal zou praten. Dus vol verschillende verwachtingen zaten wij om kwart over acht klaar voor de buis. En? Wij hebben een héél boeiende avond beleefd. Misschien wel een van de meest boeiende in lange tijd. Beiden, zowel Jeanine als Louis, hadden zich goed voorbereid. Jeanine wist waarschijnlijk veel meer van voetbal dan zij ooit geweten heeft.

En Louis had zich in zijn hele leven verdiept, beginnend bij zijn jeugd tot aan de de dag van vandaag. Hij is een bedachtzaam spreker en hij laat zich niet onderbreken.  Hij zegt doodleuk maar beleefd dat hij iets niet kan uitleggen als zij hem niet laat uitpraten of hem telkens in de rede valt. Jeanine zegt dan dat zij op de klok moet letten. Waar is toch die tijd gebleven, dacht ik opeens, dat een mooi programma rustig kon uitlopen? Daarom ratelen ze allemaal zo, ging mij opeens een licht op, Eva en Mathijs en noem maar op.  Een verademing om naar deze man te luisteren. Hoe hij vertelde over zijn jeugd, de ziekte van zijn eerste vrouw, zijn kinderen, zijn voetballers, zijn tweede vrouw, Truus en het meest recent zijn stoppen met werken. Dit is heel kort samengevat. Enfin, als u het niet gezien heeft, het kan nog, dacht ik. Heeft u het wél gezien, dan ben ik benieuwd hoe u het ervaren heeft.

8 gedachten over “De tweede zomergast

  1. dat heb je goed beschreven Treesje……, voor voetbal heb ik geen greintje belangstelling en over Van Gaal weet ik slechts dat hij altijd overhoop lag met de media, nu snap ik waarom, Ik was niet van plan te blijven kijken maar bleef geboeid door die man, we moeten meer van zulke persoonlijkheden op het scherm krijgen.

  2. Wij vielen er ongeveer op de helft in, maar daarna zijn we zeer geboeid blijven kijken. Het is een bijzondere kerel en ik kreeg een beetje koude rillingen van het fragment waarin hij de Engelse pers te woord staat. Wij geven niet om voetbal dus ‘missen’ we in die zin van alles.

  3. We zijn vaste kijkers, maar we hebben het deze keer gemist omdat we naar het verjaardagsfeestje van een 12-jarige waren. Dat hadden we voor geen goud of wat dan ook willen missen, en dat kunnen we niet inhalen met uitzending gemist. We hebben wel gezien dat de reacties zeer afwisselend en zeer uiteenlopend waren, daarbij het gebruikelijke gereaguur uit de riolen des digilands volledig buiten beschouwing gelaten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s