Een gênant ogenblik

Laatst maakte ik kennis met een nieuwe mevrouw op het Vollemaansfeest, Anna. Zij was daar voor het eerst. Wij raakten in een langdurig gesprek wat zij wel fijn vond, denk ik, omdat zij nog bijna niemand kende.  Zij vertelde en vertelde…af en toe knikte ik instemmend of maakte passende geluiden. Best leuk, hoor, want het was een aardige vrouw. Op een gegeven moment wilde ik op een onderwerp ingaan en begon ook wat te vertellen… “Ho Thérèse, wacht even, ik heb maar één oor…” riep zij. Ik verstomde verschrikt. Ik zat links van haar en ik keek, ja daar zat een oor. Dan moest aan de andere kant … ik staarde maar durfde niet op te staan om aan de andere kant te gaan kijken. Er viel een akelige stilte, tot bij Anna het kwartje viel. “Ach, ik bedoel natuurlijk dat in mijn andere oor geen gehoor zit, ik hoor daar niet mee” verduidelijkte zij, een tikkeltje bazig. Ja, wel een beetje dom van mij. Maar goed enfin, kan gebeuren.

agendakrabbel

Na een tijdje was ik weer eens mijn tas kwijt, waar ik mijn fototoestel in had gedaan. “Heeft iemand soms een zwarte tas gezien?” riep ik. “Deze? Of deze?  Nee, misschien deze??” Men stak een menigte zwarte tassen omhoog. Opeens zag ik de mijne. Hij stond gewoon midden op een grote tafel. Toch, wie zou nu gedacht hebben dat vrijwel alle vrouwen ook een zwarte tas bij zich hadden?  Midden in de zomer? Ach dom, ik had zelf ook een zwart geval. Hahaha, volgende keer kies ik een leuk kleurtje uit. Ik heb namelijk een zwak voor tassen, een donkergele, denk ik. Ik zal eens in de winkels gaan kijken…

21 gedachten over “Een gênant ogenblik

 1. Een zwak voor tassen, een tassen fetisj noem ik dan als ik het over mezelf heb. Wat heb ik al veel tassen gekocht, en er liggen veel in de kast. Weet je wat ik wel eens denk: er zou verlichting in moeten zitten, soms is het zo’n gezoek en gegrabbel voor ik heb wat ik zoek, en je zit in zo’n donker gat te zoeken. De ideale tas heb ik nog niet gevonden. Mooi, smaakvol, goede materialen, niet te groot, niet te klein, en goed te dragen. Ik gebruik er nu een met twee hengsels, die kan ik dan dragen als rugtas. Handig op de fiets. Maar het is iedere keer weer een gepuzzel hoe en waar ik mijn armen in moet steken.

  Ja, één oor, niet zo gek dat je dan denkt dat ze er maar één heeft, zou ik ook denken hoor, het kán toch?

  • Ja, weet je Margo, voor een bruiloft bijvoorbeeld loop je niet met een rugzak. In Artis wil ik een lichtgewicht tas als ik alleen fotografeer; ga ik tekenen, heb ik een grote schoudertas bij me. Dus: je MOET wel veel tassen hebben én jij ook nog een zaklantaarn.

 2. ik ben er ook zoeen, laatst nog drie tassen meegegeven aan dochter in Almere, die ze onder de buurvrouwen heefdt verloot. Kortgeleden nog een mooie henelsblauwe aangeschaft, ruime maat, materiaal deels gehaakte raffia deels spijkerstof, kleurt goed bij zomerkleren, hij kan rechtop staan maar is toch teveel een buidel waarin ik altijd moet zoeken en grabbelen. Dus ik houd mij maar bij mijn ANWB rugzak. Maar zaterdag zag ik handtas van de elegante en zakelijke Josette, de onvermoeibare reisleidster van onze muzikale dagtocht door de Ardennen. Alles was ze nodig had, inclusief de paperassen, kon naast elkaar rechtop staan. Dus nu wil ik ook zo’n tas.

 3. Wanneer ik iemand niet versta zeg ik: sorry, mijn oren staan uit. Wordt altijd begrepen.
  Als de batterijtjes leeg zijn.
  Een zwarte tas heb ik ook. En een donkerblauwe. Roze. Zwart/blauw… ze hangen allemaal in een verloren hoek dus kan ik ze niet kwijtraken.

 4. 😂
  Komisch verhaal.

  Ik heb ook een “oorverhaal”. Komt van de kapper uit Makkum: het speelde zich af in lang vervlogen tijden. Zo je weet knippen kappers niet alleen haar, maar wordt van hen ook een luisterend oor verwacht.
  Op een dag komt de hoofdonderwijzer van een naburig dorpje in zijn stoel om haar en baard te laten fatsoeneren. Deze woensdagmiddag was de hoofdonderwijzer zwaar ontredderd. Hij had een klierige jongen aan zijn oor getrokken en hield tot zijn afgrijzen het oor in zijn handen.
  Bleek die jongen met één oor geboren te zijn en had een kunstoor dat hij elke dag vast moest plakken…..
  Pfffft….. het zal je maar gebeuren.
  Hij heeft daarna nooit meer een leerling aangeraakt.
  Maar dat mag tegenwoordig ook niet meer.
  Zelfs niet als je handen jeuken.

  • Och hemel, wat zal die man geschrokken zijn. Trouwens -ook heel lang geleden- zat ik in de lagere school in klas 4 bij juffrouw Willemsen. En over haar ging het verhaal dat ze eens een kind een oor eraf had getrokken. Wij waren als de dood voor haar, dat snap je.
   Goed gehad in Friesland?

   • We zijn er nog een tijdje gelukkig. En Lieuwe schrijft er lustig op los! Aan inspiratie geen gebrek. En ik huppel wat in en om de Arke met mijn kameraadje camera in de aanslag.

 5. Als je je telefoon in de tas stopt kun je hem altijd bellen als hij kwijt is. Maar een gele tas is natuurlijk veel beter dan een zwarte. Ik heb één zwarte tas, voor begrafenissen. Die is al meer dan twintig jaar oud maar nauwelijks gebruikt, er gaat gelukkig zelden iemand dood in mijn omgeving.

 6. Ik heb ook een zwarte in het gebruik, dat is gewoon het makkelijkst. Heb ook een doos vol andere hoor en af en toe wissel ik eens, de meeste vrouwen kennen die zwakte wel denk ik 🙂

 7. Ik ben het tegengestelde. Ik wil graag één goede middelgrote mooie tas van leer, daar doe ik jaaaaaaaren mee en als die af is ga ik op zoek naar een volgende. En als ik een wandeltocht doe heb ik zo’n heel dun nijlon? tasje van de jumbo op mijn rug met een heel klein portemonneetje,, een stripje met 2 paracetemolletjes, een pakje papieren zakdoekjes en een regenjasje van een euro, want het mag niets wegen. En arme P. loopt met de brooddoosjes, pakjes drinken en 2 appels. Ach ja, het sterke geslacht kan nu eenmaal net iets meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s