Rommel de bommel

“Wat is er Kwaster? Hoofdpijn, ach… Ga even lekker op het bedje lig… o nee, dat ligt helemaal vol”. Moet ik nodig weer eens opruimen. Maar ja, ik kan ook niet alles tegelijk. Ik ben al bezig met de boekenkasten, boven én beneden, schiet nog niet erg op, en zo tobde ik wat in mijzelve. Intussen was ik een soortement van boodschappennetje aan het haken van een patroon dat ik van Hanscke toegstuurd had gekregen. En omdat ik het verkeerde garen had –moest heel erg dun zijn – én een haaknaald had die nóg dikker moest zijn dan ik al had, was ik dus helemaal fout bezig. En van het een kwam het ander. Opeens zag ik de waarheid onder ogen. Hier komt hij: OVERAL WAAR IK ZIT, KOMEN ER STAPELTJES SPULLEN TE LIGGEN. Je kunt het spoor zo volgen. Op de bank en op de middentafel bollen katoen in allerlei kleuren e.a.d. (en andere dingen), op dat bewuste bedje tekenspullen, krijtjes, schetsblokjes, etui’s, aquareldingen e.a.d. én alsof het nog niet erg genoeg is, zet zoon Martijn er vaak nog wat bij, met name 4 plastic flamingo’s (3 zijn heel en 1 kapot) en een grote doos VOL met gedichten. Voor beiden heb ik nog geen plaatsje gevonden. Wel heb ik al  twee bundels gelezen, hoewel ik dat normaal zelden doe. Het stukje bank dat over is, daar ligt Boeli op, ontzettend slordig, al zeg ik het zelf. Maar ja, zo’n beest past zich aan, je kunt het hém niet kwalijk nemen. Het is toch wat hè mensen? Op deze manier krijg ik nooit van zijn leven een opgeruimd huis, want ik zelf blijf stapeltjes produceren, ongemerkt en nog veel vlugger dan ik kan (of wil?) opruimen. Gelukkig heb ik wél van nature een opgeruimd karakter en dat is ook wat waard, hoor.

20 gedachten over “Rommel de bommel

  • Dat weet ik niet, Wieneke. Martijn kwam er opeens mee. Misschien voor de kleinkinderen? Wie zal het zeggen? Ik heb al eens meer een flamingo (geen echte natuurlijk) van hem gehad, een hele grote, staat op mijn atelier.

   • Oké, dan is het goed hahahaha. Ontspullen is een gigantisch proces trouwens. Je komt vanzelf in een soort flow terecht …….. of niet natuurlijk. 🙂 Maak je niet druk. Als je elke dag een ding opruimt heb je er toch 365 opgeruimd in een jaar.

 1. Een flamingo kan in ieder geval weg 😀

  Ik zou er persoonlijk helemaal gek van worden Hier is het behoorlijk op orde. Na de verhuizing hebben we gewoon van alles in de dozen laten zitten. Heerlijk strak zo. 🙂

 2. Dat laatste is wel het allerbelangrijkste natuurlijk. Maar een plekje hebben om Hans van zijn hoofdpijn af te helpen is toch ook niet verkeerd.

 3. En als je aan iets nieuws begint ga je dus ergens zitten waar nog niets ligt…
  Ik wil graag steeds op dezelfde plek zitten dus dat lukt hier niet en gelukkig hebben we ook niet zoveel ruimte 😀

  • Nee, ik zit ook graag op dezelfde plaats. Kleine tekeningen op mijn bureautje; ik gebruik dan allerlei materialen, dan wordt dus de stapel hoger, Haken of breien graag voor de televisie, nou ja, ga zo maar door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s