Geen aan- of afrader dus

Even een beetje hardop denken… ‘ net heb ik met de grootste moeite ‘Dé Max Havelaar’ van Mutatuli gelezen –was er nooit van gekomen- of ik maak in mijn volgende boek  iets heel raars mee. Ik had expres nog wel een luchtig boek gekozen na dat ouderwetse geschrijf *, u begrijpt dat wel.

In het eerste hoofdstuk, dus meteen al goed raak, is een BOOT aan het woord. Ja, u leest het goed, een boot, een schip, dat praat…en niet een enkel keertje maar telkens. Zo om het hoofdstuk ongeveer, in een ander lettertype. Ik ben er nu dus op bedacht, dat scheelt. Maar het is een rare gewaarwording, hoor.

Wat wel grappig is, is dat Bovenkarspel erin voorkomt en Hoorn en Enkhuizen, een beetje alsof iemand de moeite heeft genomen het speciaal voor mij te schrijven. Onzin natuurlijk, hij of zij zal er zelf wel gewoond hebben. Maar genoeg hardop gedacht, ik ga het boek gewoon verder lezen. Maar een aanrader zal het niet zijn, denk ik zo maar. Ik ben blij dat ik dit fenomeen van die boot even met u hebt kunnen delen’.

* ietwat overdreven. Er zit best veel goeds in, maar lange moelijke zinnen en maar uitweiden over het hetzelfde onderwerp, tjonge…

Advertenties

18 gedachten over “Geen aan- of afrader dus

 1. De Max Havelaar lees je één keer en je hebt er voor de rest van je leven genoeg van. 😐
  Het andere boek maakt me nieuwsgierig. Moet een schrijver uit jullie streek zijn.

 2. Ik heb wel eens een boek gelezen over een zingend schip maar dat was een ruimteschip. Dat vond ik een heerlijk boek om te lezen. Ruimtevaarder en schip maakten mooie avonturen mee. Dus van een pratend schip kijk ik niet verbaasd op 😁

   • Nee hoor. Gewoon een SF roman voor de liefhebbers. Het was ook een technisch boek. Ruimteschepen werden bestuurd door menselijke hersenen. Het was een eer omdat niet ieder stel hersenen er voor in aanmerking kwam maar ze moesten wel iets aangepast worden. Bij dit stel hersenen was het niet helemaal goed gegaan dus.
    En zéér maatschappijkritisch uiteraard want dat zijn de meeste SF boeken. Maar je moet er als lezer ook een stel afwijkende hersens voor hebben ben ik achter gekomen want de meeste mensen trekken er een vies gezicht bij terwijl ik smul van een goed SF boek.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Het_zingende_schip

   • Ik vrees Iens dat ik ook niet van SF boeken houd. Ik zat nog te denken hoe ik dat voorzichtig moest zeggen, maar dan maar zo. Groetjes.

 3. Kun je die stukjes van de pratende boot niet overslaan? Meestal voegt het aan het verhaal niets toe. Ik fladder dan altijd even door de stukjes en als het mij verder niet boeit en het verhaal gewoon duidelijk blijft, ben ik er gauw klaar mee.

  • Nee, het hoort toch bij het boek. Het maakt het wat sentimenteel, maar ik vond het niet zo erg meer. Het is geen aanrader, maar zo’n beetje droevig boek, daar had ik nu juist wel zijn in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s