Tip numéro 1

Groeien uw kamerplanten ook hun pot uit? Dat is natuurlijk heel fijn, máár bij sommigen wordt het moeilijk water geven of nog erger: het lukt helemaal niet meer omdat heel veel bladeren de aarde bedekken en als ik dan met de gieter komt, loopt alles via die bladeren naar beneden. “Kwaster” vroeg ik, “weet jij daar niks op?” . Ik sla de tussenliggende discussie even over, want hij is altijd voor SNOEIEN en ik voor VERPOTTEN EN STEKKEN. Maar deze prachtige plant, de Hoya oftewel wasbloem, had  ik nog nooit gestekt en dat is dan riskant, vond ik. Dus nee, niet snoeien. “Heb je helemaal geen idee??  Hij moet echt water hebben én hij zo zwaar, dus een badje lukt ook niet…”

En toen kwam echtgenoot met een geniaal idee. “Ik weet wel wat” bromde hij “met een trechter”  en hij keek alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. “JA, dat is het, je bent een genie!” riep ik enthousiast. En dat deed ik. Ik duwde het ding wat de aarde in en goot voorzichtig en nog eens en nog eens. Fán-tás-tisch.  En dan later ga ik proberen te stekken en als dat dan lukt, wordt hij (misschien) gesnoeid. WE zijn eruit. HOERA.

Advertenties

19 gedachten over “Tip numéro 1

  1. Ach ja, de hoya, of wel de wasbloem. Ik heb er jaren één gehad en ja ze groeien de pot uit. Je kunt ze gewoon snoeien hoor. Verpotten vinden ze helemaal niet zo fijn. Ze kunnen jaren met dezelfde aarde toe.

  2. Wat Renesmurf zegt is ook nog niet zo gek hoor, een grotere pot zonder gat er omheen en daar af en toe een scheutje in gieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s