Helemaal door het dolle…

Nu even niet over de kerst. Nou, eventjes dan. De bomen staan, een echte in de huiskamer, vol met gebreid en gehaakt spul. Een andere (kunst) in de gang, voor het genoegen van de andere kunstenaars, met gekleurde ballen. Een beetje op z’n Belgisch, zou mijn moeder gezegd kunnen hebben. Verder ben ik flink aan het opruimen, heb servetten en nieuwe kandelaars gekocht.

Maar wat ik u graag wil vertellen is het volgende: voor 10 minuten Schetsen, een tekenclub op FB, tekende ik voor de grap Boeli in primaire kleuren en noemde die ‘de kat van Piet’.

Mijn lieve teken- en reisvriendin Martine moest daar zo om lachen en ging meteen aan de slag en tekende een Modigliani-kat. Natuurlijk kon Hans dat niet op zich laten zetten en produceerde een prachtige slap over een tafel hangende Dali-kat. Nu was het hek van de dam. Diverse andere leden gingen een ‘kunstkat’ tekenen of schilderen. Peter F. en Hans leken wel een wedstrijd te houden en er kwamen veel kunstkatten te voorschijn. Martine en ik bleven het ook leuk vinden en diverse andere leden ook. Het eerste wat Hans en ik tegen elkaar zeiden ’s ochtends was zo iets als: “Ik ga een Degasbeest doen, ja een dansende kat” en Hans: “Leuk. Ik dacht aan een Hopper-kat, is wel moeilijk”.

En er kwamen veel kunstenaars langs, te veel om op te noemen. Een ander lid, die goed op de computer is, onze Margo  D., bood aan de katten in een album te zetten. Zij heeft momenteel haar handen vol, want de ene na de andere komt binnen. Leden, die pas lid zijn geworden, begrijpen het niet helemaal en tekenen zomaar een kat –niet geïnspireerd op- maar mooie katten, geinige katten, grapjes over katten enzovoort. Maar de kunstkatten overheersen toch nog steeds. Ik zal u hier mijn eigen katten laten zien; is leuk voor mijn weblogdagboek. De andere kunt u bij Face Book zien, want het is een openbare groep, dus iedereen kan kijken. Enige kennis van de kunstgeschiedenis is daarbij handig, maar niet noodzakelijk. Bovendien is daar altijd nog Google, in geval van nood.Een hint bijvoorbeeld Charlotte Mutsaers zit met een kat, maar is in het echt een fervent hondenliefhebster. Zo kan dat vaker zijn.

De laatste drie zijn Miro, Kees van Dongen en Picasso in zijn blauwe periode.

 

Advertentie

24 gedachten over “Helemaal door het dolle…

  1. Oh wat leuk Thérèse en alle andere clubleden! Wat zou ik graag zo kunnen tekenen. Maar ernaar kijken en ervan genieten is ook leuk!

  2. Wat een schitterende kunstkatten, en wat een fantastisch idee! Ik zag, nog voor ik jouw verhaal las over de kunstkatten, de tekening van de kat van Charlotte Mutsaers, en ik dacht dat het de omslag was van haar nieuwste boek of een schilderij van haar. Treffend hoor!

  3. Jaaah, dit is echt zo ONTZETTEND leuk!! Ik geniet er enorm van! Soms schiet ik in de lach. Gisteren dacht ik, wanneer zou De Schreeuw van Munch langskomen, en ja hoor, ik werd op mijn wenken bediend, en waarschijnlijk komt er nog een want Peter F. beklaagde zich erover dat Hans hem voor was. Er is heel veel mogelijk blijkt nu. En inderdaad ik kan jullie haast niet bijbenen met het in de map te zetten! Straks maak ik ook nog een soort collage filmpje van, als de inspiratie is weggeëbd.
    Voor wie wil gaan kijken: tik 10 minuten schetsen! (Met uitroepteken) in in je adresbalk. Ik kan de link hier straks ook nog wel even zetten.
    Margo D-K.

  4. Ja ja Thérèse, en ik heb me net laten verwijderen van facebook. En kom jij met zo’n leuk idee. Gelukkig kan ik de link aantikken. Wat zal dat een plezier gegeven hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s