Wat zei het weerbericht?

Afgelopen maandag hoorde ik de weervrouw, die ons vertelde, dat dinsdag de laatste dag deze week zou zijn zonder regen, ook zonder zon weliswaar, maar voor de winter een mooie dag. Zo iets concludeerde ik uit haar voorspelling . Ik nam het kloeke besluit om dan ook naar Artis te gaan. Ik had voordat ik naar bed ging mijn camera opgeladen en zo kon ik rustig gaan slapen. De volgende dag zat ik inderdaad –slechts een tikkeltje te laat- in de trein. En mensen, wat was dat een heerlijke dag. Het was er, voor Artis dan,  lekker rustig en een zalig temperatuurtje. Ik sprak een paar mensen zomaar, dat gebeurt daar, en zij zeiden letterlijk wat ik alleen maar dacht: wat een heerlijke dag, hè? Ik beaamde dat volmondig. En zo ontmoette ik menig gelukkig menspersoon…

Enfin, ik zag de ezels een wandelingetje maken met hun verzorgers –leuk hè?-  ik stond bij de Japanse makaken op de apenrots, die druk met hun kerstboom bezig waren, ik keek lang bij de olifanten, die zo verliefd zijn, ook heb ik moeder gorilla met haar jonkie gezien –zo schattig- ik zag nog veel in bloei staan en ik zag veel groeien in de eetbare tuinen.

Ik maakte wat foto’s, niet veel, dacht ik, maar het waren er toch weer boven de 200 stuks. Ik moet dit in de winter gewoon vaker doen. Ik kwam helemaal voldaan met een frisse neus thuis én een zeer opgeruimd humeur. Eén dag in mijn dierentuin en ik kan weer overal tegen. Mooi hè?

Via de laatste foto wens ik al mijn Weblog- en Face Bookvrienden fijne feestdagen en vooral een goed 2019.

15 gedachten over “Wat zei het weerbericht?

  1. ach Treesje wat is het toch oneerlijk verdeeld in de wereld van de beeldende kunsten, jij kan leuk tekenen en mooi schilderen en nou kom je ook nog met een hele riedel schitterende foto’s!!

  2. Met lichte weemoed denk ik aan je gehaakte kerstalfiguren en fraai bijpassende verhalen. Vaag had ik nog een idee dat je wellicht vuurwerk ging borduren, kantklossen of anderszins gefrut om daarmee een enorme bijdrage te leveren aan het verminderen van geluidsoverlast en andere narigheid. Maar een dagje Artis is natuurlijk ook leuk. Heel leuke feestdagen gewenst vanuit Rotterdam

    • Hoi Aleida, ja mijn haak- en breiperiode is helemaal over. Tegenwoordig teken en schilder ik weer. UIteindelijk is dat mijn vak en ik heb er weer plezier in. Toch leuk dat jij er nog aan denkt. Ik vond het zelf ook heel leuk.
      Jij ook de beste wensen vanuit Bovenkarspel (bij Enkhuizen).
      PS Ben je al met pensioen of toch niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s