Het staartje van 2018

Hoe gaat u het oude jaar uit?  Ik heb dit jaar o.a. beëindigd met een bijzonder feest,beste mensen.  Een WINTERFEEST bij onze lieve vriend Gerrit (die van het IJsselmeer  en de volle maan, weet u nog?)  Alle genodigde paren worden verzocht wat lekkers voor 3 personen mee te nemen, in dit speciale geval winterkost en Gerrit trakteert dan op een voortreffelijke wijn. Hans (Kwaster)  had ‘draadjesvlees’ gemaakt en ‘Waalse raasdonders’.  Nee,doet u geen moeite,  het is in geen enkel kookboek te vinden.  Kent u het boek Otje van Annie Schmidt? Daarin staan Kaapse raasdonders en Hans zijn gerecht is een variatie erop, met allerlei bonen, meer weet ik ook niet. Het is een voortreffelijk recept. Wij waren ietwat verlaat en toen wij binnen kwamen, stond de grote tafel al bijna helemaal vol. Het leek op ‘water naar de zee dragen’. Je wist bijna niet waar je aan moest beginnen, zeg. Men zag mij met verbazing rondkijken, waarop iedereen probeerde zijn eigen kook- of baksel het meest aan te bevelen, haha. Dat maakte het er niet gemakkelijker op. Eerst dan maar een slokje wijn, proosten op onze gastheer en een toastje met eiersalade. En muziek? Ja hoor, die was er ook. Hoe die mensen toch aan zulke prachtige stemmen komen… en zo mooi op een concertina kunnen spelen, om maar één voorbeeld te noemen… geweldig hoor.

Na het feest kwam Kerst –dat heb ik al beschreven – en verder ach een beetje tekenen, een beetje dit en een beetje dat, ik weet het niet precies meer. Wel weet ik dat het vandaag Oudjaar is. We zijn maar met z’n drietjes, want morgen op 1 januari is er al weer een kleinzoon jarig en gaan wij naar Gorinchem. Welnu lieve mensen, een heel prettige avond gewenst en dit is mijn wens voor het nieuwe jaar.

Voor vrienden en familie,
Laten we allemaal zoals dit schaap, om 12 uur voorzichtig onder het hek doorkruipen, naar een nieuw jaar met groener gras, met wittere wolkjes, met geregeld ’s nachts een buitje regen en vooral veel dingen waar hartelijk om te lachen valt. Zo’n 2019 dus.

15 gedachten over “Het staartje van 2018

 1. Lieve Thérèse en Hans, de raasdonders (met ui en spek, naar ik mij herinner uit mijn jeugd) en door mijn vader omschreven als: “na dit maal raast en dondert het straks bij ons allemaal”, brengt gouden herinneringen boven.
  Net zoals de “poffert/ketelkoek”, waarbij zowel mijn vader als zusje het laatste stukje wel wilden. Mijn moeder verlootte het middels luciferhoutjes trekken. Mijn zus won. Mijn vader dook verongelijkt zijn bed in… 😂
  Nooit vergeten…

  Van Lieuwe en mij alle goeds en tot ziens in 2019!

 2. Lieve Thérèse, Wat een prachtige wens voor 2019. Ik wilde dit even privé laten weten.Het raakt mij diep! Meer dan je weet.Dank je wel! Hopelijk kunnen wij begin dit voorjaar een bezoekje aan jullie combineren met een cd-presentatie van onze jeugdige vriend en zanger Joey Vriend in Hoorn.  Een lieve jongen met veel talent.  http://joeyvriend.com/ Liefs van Lieuwe en mij.Joyce

 3. Francien. (Voorheen Fien), maar sinds ik facebook verlaten heb, noem ik me bij mijn eigen naam. op schreef:

  Voor jullie uiteraard ook een goed 2019, Thérèse.
  Ook wij kachelen gewoon door. En die raasdonders, waren dat geen kapucijners vroeger? Dat aten wij thuis met uitgebakken kaantjes en ui. Wat zeg ik , wij eten het nog, maar dan met jonge kapucijners, de veldertjes.

 4. Ziet er goed uit! Jullie ook een vrolijk nieuwjaar! Overwegend dan, een mens kan niet altijd lachen 😉 Leuk schaap! Ik ken haar geloof ik.

   • Ja natuurlijk is het gras aan de andere kant malser, en als ondernemend schaap eet je dan lekker onder het hek door. Goed schaap, en mooi in beeld gebracht!

 5. Dank voor de Nieuwjaarswens Therese. Een prima tekening van het schaap, wat zijn kans schoon ziet om wat lekkers te kapen buiten de afrastering. Wij hebben Oudjaar met een heel stel mensen gevierd, maar wat we misten, daar kwam ik bij jullie viering achter, is muziek! Volgend jaar zullen we voorstellen om iedereen die een muziekinstrument.bespeelt die mee te nemen. Zingen kan natuurlijk ook. Een leuk idee van jullie. Een goed, gezond en heel creatief 2019 wens ik jullie beiden!
  Margriet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s