De drukte bijna voorbij

O wat heerlijk, nog even en de rust breekt weer aan. Voorbij al die rare feestdagen, verplichte vrolijkheid, kerstversieringen, eten en drinken en boodschappen doen en vooral bedenken wát –dat heel veel dagen-, verjaardagen, telefoontjes, mailtjes en sinds kort ook ‘apjes’ enzvoort etcetera. Ik had hier nota bene dapper geschreven dat ik het groots zou aanpakken, maar reeds de 3e of 4e dag vóór Kerst zonk mij al de moed in de schoenen. Nou ja, het is voorbij en daar ben ik blij om.

Goede voornemens heb ik niet gemaakt, U wel? Ik doe dat niet meer. Als er een goed voornemen in mij opkomt – ja, dat gebeurt wel eens- kan ik het ook op bijvoorbeeld 17 februari doen. Ik heb zo iets eens gedaan in begin september: het voornemen om een jaar lang elke dag minstens één tekening te maken en ja, ik heb het volgehouden. Daar zat ik toch mooi met meer dan 366 tekeningen (was een schrikkeljaar).   Nu heb ik ook wel vage plannen maar ik ben er nog niet helemaal uit. Maar dat geeft niks, voorlopig eerst alles maar eens kalmpjes aan doen.

Nou, kalmpjes aan? Ik had mij trouwens het bejaard zijn heel anders voorgesteld. Want ik moest bijvoorbeeld gisteren al vroeg mijn lekkere bedje uit om mij te latten prikken, iedere dag moet ik een heel eind lopen, vrijdagochtend a.s. moet ik al om half 10 bij de fysio zijn om daar weer te lopen op een band, a.s. dinsdag ook op die tijd bij de praktijkondersteunster voor diabetescontrole. Een moderne bejaarde kan het eigenlijk maar zelden rustig aan doen.

Neem nu vanochtend: ik zat al omstreeks 9 uur een lama te tekenen voor 10 minuten Schetsen.  Dat is namelijk een clubje op Face Book, waarvan ik opeens de beheerder werd. En ja, dan moet je toch een soort van goed voorbeeld geven, nietwaar? Het clubje groeit trouwens met de dag, we zitten al boven de 600 leden. Maar als u denkt dat er zoveel tekeningen voorbijkomen, nee hoor. Nou ja, gelukkig maar; het zou ook wat veel zijn.

15 gedachten over “De drukte bijna voorbij

 1. Ik maak ook reeds lang geen goede voornemens meer. Dit kan je inderdaad ook eventueel op andere data doen.
  Mooie schetsen maak je. Iedere dag een schets is veel volgens mij. Nu ja een tekenaar ben ik niet.

 2. Zullen we het gewoon afschaffen Therese? Lekker poezen tekenen met kerst en dan patat halen. O nee dat mag zeker niet van de diabetescontrole. Nou ja een pakje soep dan, met wat sla en een zadenbroodje. Als iedereen dat nou eens deed. En dan had je na de kerst allemaal leuke poezentekeningen daar zou de wereld vast veel mooier van worden. Wie is dat trouwens op die tekening?

  • Dat is een goed idee. Wij hebben trouwens met dat clubje heel veel ‘kunstpoezen’ getekend, rond de kerst en nu hebben we meer dan 100 poezen, mondriaanpoezen, picassopoezen en een heleboel je-kan-zo-gek-niet-bedenken-poezen, haha. Zie 10 minuten schetsen.
   IK ben voor afschaffen van kerst, ja graag.

   • IK mag trouwens best een keer patat, hoor. Ja, dat is Rein, maar niet zo goed getekend. Hij lijkt ouder. Kinderen zijn moeilijker te tekenen dan poezen.

   • Ik ben ook voor afschaffing van kerst, en Pasen. Maar ik denk dat de commercie ons gaat dwarsbomen. De winkels leven van dit soort dagen en bedenken er steeds weer nieuwe bij, Valentijn, Halloween ….

 3. Ja, als je je maar vermaakt! Goede voornemens moet je inderdaad doen zodra dat in je opkomt, en voor je het weet is er een nieuwe gewoonte geboren. Facebook snap ik niet zo goed.

 4. Ik doe zoveel mogelijk gewoon, maar ja als de rest zo raar blijft doen helpt het niet zoveel. Ik sluit me bij Aargh aan. Lekker patat met een croquet!

 5. Ja ik heb 1 keer goede voornemens gemaakt en dat heb ik waar gemaakt. Stoppen met roken, nu 14 jaar geleden. Ik ben daar nog altijd blij om.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s