Prachtig einde boekenweek    

 

Na lang denken waar wij met de trein allemaal heen konden én wat wij alle drie leuk vonden –pa, ma en zoon Martijn- gingen wij gewoon naar Artis. Het zou heel mooi weer worden en dát gaf de doorslag. Ik gooide thuis nog mijn vest uit en deed mijn zomerjack aan, veel te optimistisch natuurlijk weer. We waren heel vroeg weggegaan en heel de ochtend was het nogal fris en stond er een koud windje. Pas ’s middags werd het wat warmer en zonniger. Maar toen werden wij al een beetje moe. Ja, wie gaat er ook zo vroeg op pad? Het was niet mijn idee, dat snapt u wel.

Maar goed, er zijn verblijven daar waar het lekker warm is, het reptielenhuis en de vlindertuin bijvoorbeeld. Het was voor het eerst dat ik die warmte echt waardeerde.

We bekeken veel dingen waar ik normaal niet zo vaak kom, maar die zoon M. waardeert, het Insectuarium en het Aquarium. Zo was het een mooi maar ander bezoek dan ik gewend ben en dat is natuurlijk ook wel eens goed. Die beesten zitten er per slot ook niet voor Jan Joker. En als je die verhalen bij de insecten gaat lezen, is dat een vreselijk gevaarlijke wereld. Men vecht en knokt, men spuugt gif naar elkaar, maden vreten een ander dier van binnen leeg om zelf groot te worden en dat doen ze zo slim dat ze de belangrijkste organen zo lang mogelijk in tact laten…akelig hè? Ik ben helemaal verbaasd dat er nog insecten over zijn gebleven. Enfin, het was een mooie dag, leerzaam ook en het is gezellig zo met z’n drieën op stap te zijn.

 

Advertentie

12 gedachten over “Prachtig einde boekenweek    

 1. ja Treesje, insecten zijn nog gewetenlozer dan mensen en nog veel inventiever. Misschien houden ze het daardoor al miljoenen jaren vol. En een insect zou nooit op een prille voorjaarsmorgen zomaar zijn warme laagje afgooien en dan de hort op gaan.

 2. Schoonheid en wreedheid zijn met elkaar verweven.
  Zoals vreugde en verdriet.
  Wijsheid en onwetendheid.
  Begrip en onbegrip.
  Alles heeft twee kanten.
  En daartussenin.
  Daar ligt het beginsel balanceren.

 3. Erg is dat hè, naar om te zien. Kleingedierte doet niet onder voor de groten
  Ik zag een een filmpje van een gevecht tussen een meesje en een ander klein vogeltje. Ik wist niet wat ik zag…

 4. Die beesten zitten er niet voor jan joker, ze zitten er om geld aan ze te verdienen, opgesloten in gevangenschap voor mensen die daar dan weer van genieten, Moet kunnen!

 5. ’s Morgens is het nog heel koud vind ik en ’s middags kan je bijna zonder jas. De natuur is wreed, dat vreet mekaar maar op en dan zouden wij niet op zijn tijd ook eens een kalfje of koetje mogen nuttigen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s