Druk    

Nu pas heb ik tijd om een stukje te schrijven.  Afgelopen vrijdag kreeg ik hier vanuit Nijmegen mijn jeugdvriendin op bezoek. Wij hebben nog samen op de lagere school gezeten vanaf de 5e en 6e klas en zijn ons hele leven bevriend gebleven. Wij hebben elkaars ouders gekend en broers en zussen. Dat is vooral nu zo bijzonder. Normaal ontmoeten wij elkaar in Amsterdam maar nu kwam zij naar mij toe. Normaal praten  wij over van alles en nog wat, dus niet alleen over vroeger, maar nu hebben wij –“rebbeldebebbeldebebbel” – enorm veel herinneringen opgehaald. Wij waren even als het ware weer een beetje jong, leuk hè?


Zaterdag en een stuk zondag kwam mijn andere zoon Aron met zijn gezin, zijn vrouw Linda en de kleinkinderen Mare en Rein. Dat is altijd nogal druk, want ze kletsen allemaal door elkaar en toen ze later met z’n allen naar de kringloop waren, ben ik een tukje gaan doen. Zoon Martijn was er ook en heeft deze foto’s gemaakt. Maar goed, het was toch gezellig. Ze hebben allemaal met van alles geholpen, heel aardig van ze. 

Van onze dokter heb ik afgelopen week een nieuw pilletje gekregen naast de paracetamollen, een heel klein pilletje, dat wonderen verricht. Ik moet het ’s avonds voor het slapen innemen en … ik sliep niet alleen heerlijk maar hij werkte wel tot in de middag. En nog steeds, wat heel fijn is, want ik heb vaak pijn in de rug. Nu lieve lezers, geniet van het leven, zou ik zeggen.

Advertentie

11 gedachten over “Druk    

  1. Herinneringen ophalen van school, het kan heel vermakelijk zijn. Je beleeft ze opnieuw. De goede dan.
    We proberen altijd te genieten, zo vaak als het kan.

  2. Wat bijzonder dat jullie nog steeds contact hebben, dát gebeurt niet vaak. Meestal raak je elkaar onderweg kwijt. Herinneringen ophalen is altijd leuk. Gezellig de hele familie weer eens bij elkaar. Wat schieten Mare en Rein in de hoogte, zeg. Pokon op de boterham? 🙂

  3. Een pilletje kan goed werken, maar ik denk dat je liever geen pilletje zou willen nemen. Helaas moet ik dit soms ook, maar bij mij vanwege pijn op de borst. Ik ga maar even kalm aan doen.

  4. Wat heb je toch een keigaaf huis! En niets is leuker dan (jeugd-)herinneringen ophalen net een deelgenoot. Even terug in de tijd.

  5. Klinkt als een wel besteed weekeind! Leuk is dat hè, zo’n vriendin van bijna je hele leven. Ik heb er ook nog twee van de lagere school. Ik heb op 2 lagere scholen gezeten, dus van elke school eentje 😀

  6. neem dat pilletje maar vroeg in, dan is het de volgende morgen eerder uitgewerkt en ben je weer helder. Mooie kleinkinderen heb je toch, sprekend hun vader en sprekend oma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s