Afscheid

Thérèse zal hier niet meer schrijven.
Op mij rust de taak om hier wat te schrijven.
Vanochtend hebben we afscheid genomen van haar lichaam.
Haar persoonlijkheid leeft voort. Voor sommigen zal zij een vage herinnering blijven. Voor mij blijft zij mijn wederhelft.
De ongelooflijk vele reactie op internet en de tientallen brieven en kaarten die wij hebben ontvangen blijven misschien nog enige tijd onbeantwoord. Maar laat ik alle schrijvers verzekeren dat het haar heel goed heeft gedaan en mij nog steeds troost.

Ik houd deze pagina nog zo lang mogelijk “in de lucht” zodat ook nieuwe bezoekers kunnen genieten van haar bijzondere kijk op het leven en de wereld waarin zij geleefd heeft.
therese de vries 2
Hans Christiaan de Vries

Advertentie

9 gedachten over “Afscheid

 1. Gecondoleerd met dit grote verlies. Haar blogjes en haar tekeningen waren altijd voor mij altijd een bron van vreugde. Ik zal het missen. Ik koester de schaapjes, een witte en een zwarte die ze voor mij gehaakt heeft.

 2. een geweldig iinitiatief van jou Hans, waarvoor ik je zeer dankbaar ben. Ik heb meteen een willekeurig blogje geprikt, het kerstverhaal en jawel, daar was ze weer, onze Thérèse, haar spirit spatte er af. Hou je taai jong! Het grote huis zal leeg zijn zonder je dierbare zonnetje.

 3. Heel veel sterkte voor jou en de kinderen, ik denk aan jullie.
  Net of je daar wat aan hebt, maar het is wel zo…

 4. Oh, wat is dat snel gegaan… Dat schijnt het altijd te gaan.

  Ik heb Therèse nooit ontmoet maar ik vond haar altijd een heel lieve en originele vrouw. Online heb ik haar leren kennen in de weblogtijd, zo’n dikke tien jaar geleden.

  Ze legde me eens uit dat zij ook zo’n verwarrende carrière had gehad, tussen haar kunst en een inkomen te moeten kiezen. Net als ik.

  En net als ik worstelde ze soms met creativiteitsproblemen, dat het er soms gewoon niet uit komt.

  Als ik al een gemis voel bij dit bericht kan ik alleen maar een vage voorstelling hebben van wat het voor jou moet betekenen, Hans. Ik wens je veel sterkte en steun. Therèse had vast veel lieve vrienden die je zullen helpen.

 5. Ik kon Therese erg waarderen om haar ongekunsteldheid, haar eenvoud en het plezier wat ze beleefde aan de kleine maar toch zo waardevolle dingen en mensen om haar heen. Veel sterkte Hans. Ik zal haar blogs missen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s