Goed plan

Gisteravond dacht ik opeens: ”Weet je wat, Thé? Je gaat gewoon ALLES leuk vinden. Dat feestje in een deftig hotel, je gaat erheen, bangerd die je bent, je gaat erheen én je vindt het LEUK!  Geen zin? Dan maak je maar zin!  Dat andere grote feest, waar heel veel mensen komen:  je mooi aankleden en GAAN. Je zult zien dat je ECHT geniet, je doet je vrienden er een plezier mee (hoop je dan) en je bent later trots op jezelf dat je toch maar mee bent gaan feesten, zoals normale mensen dat doen.

En als iemand je vraagt: “Heb je daar wel zin in, Thé?’ dan heel dapper zeggen: “Nou en of. Zeker wel. Een feest is toch zeker altijd leuk?”  Ja, zo ga ik dat doen en wie weet, ga ik er zelf ook nog wel in geloven, hahaha. Kijk, zo ben ik gelijk mijn eigen zielenknijper, is dat niet mooi? Hebben jullie nog tips wellicht?

Advertentie

21 gedachten over “Goed plan

 1. Mijn tip zou zijn, doe wat je gevoel je ingeeft. Dan is het altijd goed, toch? Ik doe het andersom. Jaren gedaan wat anderen van me verwachten, feesten bezocht en mijn best gedaan het leuk te vinden en mee te doen. Maar ik vond het niet leuk. Ik haat bijeenkomsten met veel mensen. Daardoor dagen vooraf in de stress en de dagen erna een mengeling van opluchting (dat hebben we weer overleefd!) en uitputting. Nu doe ik dat niet meer, een verjaarsdagbezoekje is mijn enige concessie en zelfs dat vind ik zinloze tijdsbesteding.
  Laat je niet intimideren door dat zogenaamde deftig. Dat is allemaal show. Veel plezier!

  • Fialas en Margo: Jullie zijn allebei FLINKE mensen (van jou schat ik dat in, Margo) en ik niet en ik zal het ook nooit worden, denk ik. Wat jullie schrijven, dat ken ik wel, hoor, maar nu neem ik een dapper besluit en dan gaan jullie mij ontmoedigen. Bovendien en dat meen ik: je hebt feesten en feesten en ik heb ik héél leuke meegemaakt en dat kan toch best weer gebeuren??

   • ja die héél leuke feesten herinner ik mij, je bedoelt dat naaktzwemmen in het IJsselmeer bij maanlicht?

   • Dat is zo Thérèse, je hebt leuke feestjes en niet-leuke. Ik herinner me van vroeger ook wel leuke, ongedwongen feestjes. Vooral die in de buitenlucht bevielen mij wel. Ik wil je zeker niet ontmoedigen! Als jij het besluit hebt genomen dat je het gaat doen, met een positief gevoel, dan vind ik dat heel moedig. Ik bedoel alleen dat ik dat niet meer doe.

 2. jazeker, een tip andersom. Wij zwierven vaak door de grensstreek, Land van |Herve, Ardennen, de Oostkantons, en als we dan een bord of vlag zagen waar feesten en evenementen werden aangekondigd zei Frits: : opschrijven Fialas, dan kunnen we het vermijden, niks voor ons, zo’n feest !

 3. Lieve Therese, je hoeft toch niet alles leuk te vinden. Je openstellen voor nieuwe dingen is leuk, en als je het als echt leuk hebt ervaren is dat mooi meegenomen en een positieve ervaring, maar als je dat feest niet echt leuk vond, nou, dan was dat niet leuk.

 4. quasi deftige feesten zijn juist leuk; altijd wel mensen die zichzelf helemaal geweldig vinden en dat op bijzondere wijze etaleren. Ik kijk mn ogen uit. Maar je moet wel in een goede stemming zijn, anders word je er sip van en dat kan van een feest nooit de bedoeling zijn

 5. Toch klopt het wat Margo aanvankelijk zegt: doe wat je gevoel je ingeeft, en dat is op dit moment bij jou blijkbbaar toch wèl gaan, denk ik dan. Een enigsnzins beredeneerd gevoel wellicht, maar die redenering komt ook ergens vandaan.

  Bij mij hangt het echt van de stemming van het moment af, de ene keer wil ik wel naar een vrolijk feest en de andere keer niet. Maar het hangt er wel vanaf wiens feest het betreft. Bij sommigen zal het niet zoveel uitmaken als je afzegt, maar bij nadere vrienden kan het gewoon niet zonder de ander te kwetsen. en ja, soms wordt het ook dan alsnog erg leuk 🙂

 6. Mijn ervaring is dat de feestjes of andere bijeenkomsten waar ik het minst zin in heb, en het meest tegenop zie, vaak heel erg meevallen, of zelfs erg leuk blijken te zijn.
  Tips heb ik niet echt, of misschien toch deze: doe nooit dingen die je om wat voor reden ook, zinloos of zonde van je tijd vind. Maar ja, hoe bepaal je of iets zinvol is of niet. Voor mij is het bijvoorbeeld wel zinvol om de gastvrouw en/of heer, die er helemaal op rekenen dat jij komt, niet teleur te stellen door weg te blijven omdat jij geen zin hebt.
  Doe maar gewoon wat je hart je ingeeft.
  Enne niet bang zijn, dat doe ik ook niet. (wel dus ;))

 7. Ik heb me voorgenomen geen dingen meer te doen die ik niet leuk vind, die tijd heb ik gehad, een beetje zoals Margo zegt dus. Als het vrienden zijn die een feest geven begrijp ik het ook, maar dan zou ik ook wel gaan en meestal is het dan toch wel leuk achteraf. Moeilijk hè. Ik ben ook het liefst gewoon thuis in mijn eigen bedoeninkje. Wel gewoon iets aan doen waar je je lekker in voelt. Voor mij zijn dat mijn Hema shirtjes hooguit met iets erover heen 😀

 8. Mijn tip: neem waar, luister goed en keer huiswaarts met een schat aan ervaringen.
  Van alleen al kijken leer je veel!

 9. Ik had ooit een boek, ik weet niet meer wat er in stond maar het heette Feel the fear and do it anyway. Die titel alleen heeft me dikwijls geholpen. In de praktijk blijkt er meestal weinig te vrezen. Niet te veel over nadenken en gewoon gaan, het is altijd minder ‘erg’ dan je van te voren bedacht had.
  Ik denk dat je een goed plan hebt bedacht, dus doe het maar.♥

 10. Goeie instelling Thérèse! Soms moet je gewoon die extra stap zetten en niet alleen voor jezelf maar ook voor die ander. Zelf zie ik het dan als een antropologisch onderzoek. Mensen observeren blijft een leuke bezigheid. En waarschijnlijk krijg je daar geen tijd voor omdat je je prima gaat vermaken. Één tip: draag comfortabele schoenen 😁

 11. Soms heb ik dat ook wel, dat ik mij voorneem om iets leuk te gaan vinden hoewel het me niet ligt. Zo van: ik ben ook heus wel een beetje normaal hoor, iederéén vindt dat toch leuk. Ooit heb ik mij bijvoorbeeld in dat bevrijdingsfestival gestort dat in het park hiernaast wordt gehouden. Vreselijk! Dat is gewoon echt niks voor mij en dat weet ik allang. Maar af en toe even uit je comfort zone komen kan geen kwaad en af en toe iets doen om een ander te plezieren mag ook best, als je je maar niet altijd verplicht voelt. En wie weet wat voor leuk stukje het oplevert. Mijn tip: zie het als materiaal waar je wat mee kunt.

 12. Lieve Thérèse – ik til je op en neem je mee – of hoe was het ook weer? De feesten van mijn broer Jozka zijn altijd ongedwongen, met muziek, verhalen, gedichten – ja, natuurlijk zijn er saaie bij1komsten – gedwongen zonder contact in een rondje of 4kantje gebakjes eten – en of met knalharde muziek [ waar ik dan weer niet van hou] – ook mijn zus, net t8ig – viert uitbundig op die manier haar mijlpalen – en ja, niet ieder1 kan er iets leuks van maken. Helaas. Wees er maar niet ver3tig over, en huil maar uit als het ku2r is , en voor als het heel hard regent nog deze tip: sluit dan je ogen en hoor dat er voor je geapplaudiseerd wordt ! Liefs en veel genoegen met je giraffes en leeuwen en krokodillen en … je OP EEN GNOE: Een gnoe was wonderlijkerwijze verzot op gloeiende saucijzen Hij at ze op het Leidseplein maar nimmer meer dan zes dozijn . En als met naar de reden vroeg dan zei die gnoe: ‘Dat vind ik gnoeg’ Trijntje Fop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s