Yorkshire puzzel (1) *

januari 2013 a 072Weet u nog, dat ik laatst opeens zo’n zin had om een legpuzzel te maken? Dat ik in een vlaag van hoogmoed er eentje kocht van maar liefst 1000 (duizend!) stukjes?  “En hoe ging het verder, Thérèse?” zal iemand zich misschien afvragen.

januari 2013 a 118januari 2013 a 117 2 details

Nou… ik keek er naar en nog eens… en gelukkig vroegen Kwaster en Martijn mij of zij zo vast een stukje mochten leggen. “Dat is best”, zei ik. Samen begonnen zij aan de rand, wat nog een heel werk scheen te zijn, want zij waren een hele tijd bezig. Daarna werden zee en lucht uitgezocht, maar ook stukjes met gedeeltelijk lucht en zee, halfom zeg maar, tegelijk donkere zee en lichte zee én donkere en lichte lucht. Vanaf dat moment begon het mij al wat te duizelen, ik zeg het maar eerlijk. Tevens –ja, men ging stug door – zocht Martijn de stukjes van de bootjes bij elkaar en Kwaster sorteerde op geheimzinnige wijze allerlei deeltjes, die hij in door mij aangereikte doosjes deed. Ik zelf kon er nu helemaal geen touw meer aan vastknopen. Ik had er wel vertrouwen in, hoor, dat hij wist wat hij deed, o zeker, maar ik zag het gewoon niet. Het zijn ook zulke kleine rotstukjes. Martijn was nog steeds met die bootjes bezig en ik hoorde hem herhaaldelijk zeggen: “Dat zijn nu die gemakkelijke bootjes van jou, Mam!” Dat had ik inderdaad  gezegd dat die vast niet zo moeilijk konden zijn.  

januari 2013 a 069En toen, terwijl ik nog geen enkel stukje zelf gelegd had, kwam er een welkome reactie van Irene http://www.anderzijds.eu/ uit België. Zij noemde de volgende puzzelpagina: http://www.jigidi.com  Daarop kan men héél veel soorten puzzels doen, van weinig tot heel veel stukjes, van kunst tot katten, van landschappen tot de raarste afbeeldingen. Ik ging onmiddellijk oefenen en kreeg mijn zelfvertrouwen weer een beetje terug. Zó: 18 stukjes had ik toch maar gelegd in minder dan 4 minuten. Ik zeg maar wat. Ook hoef je niet te zoeken welke kant boven is en… een heel tijdsparend iets: als de stukjes passen, hoor je “klik”. Dan weet je tenminste zeker dat het goed is. De eerste keer had ik het geluid zo zachtjes staan, dat je die klik niet hoorde en toen kwam er een beetje rare hond en poes uit. Hij was dan ook niet goed, want er kwam niet zo’n kant en klare afbeelding tevoorschijn, het voorbeeld als het ware. Ook dat weet ik nu. Ik heb er nu al een heleboel gemaakt en ik maak vorderingen. Langzaam maar toch… ik ben nu eenmaal niet erg geduldig van aard, ik word er beter in, hahaha. Wat een gedoe, zeg. (wordt vervolgd)

* Niet te verwarren met Yorkshire pudding.

Advertentie

8 gedachten over “Yorkshire puzzel (1) *

  1. 1000 Stukjes, pfff. Nou ja, deze zijn niet zo erg als die in de puzzel waar Jan mee bezig is. Hij kreeg de puzzel cadeau. Als ze verstandig zijn, geven ze mij nooit zoiets.

  2. O enig, ik begrijp best dat ze niet konden wachten. Ik zou wel weer een heel grote willen maken maar ik kreeg het in mijn rug van het voorover staan en zittend kon ik het niet goed overzien. Sukkelig maar ja. Nu los ik dagelijks een puzzeltje op in http://jigzone.com/ (staat bij de linken). Jigidin is ook een mooie site, staat veel op.
    Misschien kun je een makkelijke puzzel breien?

  3. Ik dacht dat het een Cornish dorpje was… Maar wel erg leuk hoor, dat gepuzzel. Fijn ouderwets en meditatief. Ik ben nu met een 2000 stukjes groot gezicht op Ålesund bezig.

  4. haha, ja, mensen kunnen zich toch vermaken op allerlei manieren he! En die dat niks vinden kijken er maar raar tegenaan, zo gaat dat! ik ben dus niet zo van de puzzels en de spelletjes.

  5. ik had je puzzellinkje al eerder gevolgd en al snel gestopt met het puzzelen want ik kwam er gelijk al niet uit maar ja ik was natuurlijk ook niet begonnen met een puzzel van 18 stukjes…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s