Familiedag vervolg

weblog 038Daar waren wij dan in landelijk Brabant op een grote boerderij,bijzonder  blij elkaar in plezieriger omstandigheden te zien, buiten zittend in de zon die nog maar net  doorgekomen was. Wij werden voorzien van koffie en koekjes.  In eerste instantie waren  de kinderen (5 in totaal)  na de begroeting al meteen verdwenen  tot wij de goede kant uitkeken en we hun koppies  op en neer zagen gaan kennelijk vanaf een trampoline. Een goed begin dus. Daarna aan de lunch, met lekkere boerenproducten en eigengebakken broden, kortom smullen!  Maar al spoedig kwam  er een eind aan deze rust.

Wij moesten ‘in de benen’ en nog sportiever op de fiets. Onze kookjuf vertelde dat de tocht 20 kilometer zou zijn, maar… met rustplaatsen, namelijk diverse boerderijen waarop wij boodschappen zouden doen voor het kookavontuur van ’s avonds. Wij kregen een boodschappenlijst mee en de route. Nu, ik zal u vertellen, dat wij er langer over deden dan er gepland was. Geregeld moest er van fiets en/of auto gewisseld worden -Hans deed de bezemwagen-  en bij de Rustende Jager verdwaalden wij definitief, kwamen bij een uitspanning en “Vooruit, dan maar wat drinken”  sprak de reisleider, broer Joop.  En dat was heerlijk, verhit en warm als wij geworden waren.

weblog 051 weblog 053Maar… wij hebben de reis vervolgd en zijn weer op honk uitgekomen. De mensen daar waren zovast begonnen met wat voorwerk, waar wij niet rouwig om waren. Toch wel enigszins moe geworden, gingen wij braaf de keuken in. Het was een leuk gezicht zo’n hele familie die twee aan twee of alleen aan het snijden, wassen, grillen, stoven en koken was. Het gebeurt niet iedere dag dat je met je jongste broer bezig bent een Marokkaanse groenteschotel te maken. Wij deden ons best en jawel het is gelukt. Langzaamaan ontstond er een heel diner. Hoeveel gangen? Ik zou het niet meer weten. Maar het was een welvoorziene dis, dat begrijpt u. Het leuke was dat ook de kinderen meededen. Mare en haar nichtje Lotte deelden trots de toetjes rond, Rein zag ik ook druk bezig. Wij hebben nog lang nagetafeld, zijn zeker niet om 9 uur ‘opgedonderd ‘ en waren er met elkaar over eens dat het een zeer geslaagde dag was.Zeker een aanrader voor een familiedag of anderszins, lieve lezers.

weblog 042weblog 047

Onderwerp De ultieme familiebeleving   Beste familieluitjes, Het is bijna zover, nog maar 3 nachtjes slapen, dan is het onze familiedag. Kosten noch moeite zijn gespaard om de kiem te leggen voor een geslaagde familiedag.  Zo had s’moeder, oma, overgroot oma het in gedachten, de hele bups bij elkaar. Heeft iedereen Sprankenhof al digitaal gevonden? Joop.

Op de tweede foto staat onze kookjuf.

6 gedachten over “Familiedag vervolg

  1. Ja, men kan natuurlijk niet alles plannen, sommige dingen hebben nu eenmaal wat tijd en aandacht nodig, en dat vormt juist ook een onderdeel van zo`n samenzijn.

  2. Enig, zeg. Ik hou heel erg van samen iets doen. Zelfs op workshops met wildvreemden verbroedert/verzustert het al enorm, dus laat staan met eigen familie. Jullie hebben met zijn allen weer een leuke herinnering gekookt 😉

  3. Aan de foto’s te zien was het een groot succes, alleen maar blije gezichten. heerlijk lijkt me dat.
    Een dag voor de familieherinneringen, Thérèse!

  4. Wat een leuk uitje. Had ik maar meer familie…. ik zou dit zo willen doen, ondanks dat ik ook niet zo’n kookliefhebber ben, maar dit ziet er zo gezellig uit….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s