Nu de timmerlui klaar zijn met alle grote en kleine klussen, krijgen we weer wat regelmaat, hoop ik. Tijd om met mijn nieuwe plan door te gaan, want daar was ook al de klad in gekomen. “Al weer een plan, nee hè?” zult u misschien zeggen. “ Zeker nog meer artisticiteiten?” Nee, het is iets wat de meeste mensen elke dag doen en dan nog met het grootste gemak, namelijk … koken. Ja, koken. En bakken en braden en stoven en fruiten enzovoort. Ik zal u later wel eens uitleggen, waarom dat ik al járen niet meer doe. Wél doe ik trouw de afwas –nee, wij hebben geen vaatwasser- maar het koken, eten bereiden, zeg maar, dát doet Kwaster (Hans). En lekker dat hij dat kan, ja zeker én gezond én gevarieerd, echt waar. Toch vind ik dat ik het zelf weer eens moet gaan doen, al is het maar af en toe. Ik heb her en der wat recepten bestudeerd en vandaag heb ik een curryschotel gemaakt: bieten met garnalen. Het lijkt u misschien maar raar, maar het was toch erg lekker. Ik som de ingrediënten even op, dan krijft u een idee. Rijst (basmati), zonnebloemolie, 1 ui, 3 tenen knoflook, verse gember (geraspt), tomatenpuree, 3 grote bieten in blokjes, 1 blik kokosmelk, 1 eetlepel garam masala, diepvriesgarnalen, ontdooid, koriander en i limoen, in partjes. Alleen die namen al; ik had nog nooit van basmatirijst gehoord, laat staan van ‘garam masala’. Dat ga ik dus vaker doen, leuke moderne recepten uitproberen, in de hoop dat ik het plezierig ga vinden.
Mjammie! Lekkere kruiden. En basmatirijst is heerlijk!
😋
Dank je Joyce. Misschien maak je het al een ietse-pietsie beter? Liefs.
Stapje voor stapje. En soms een stapje terug.
Je hebt mijn brief gehad?
Ja zeker! Maar ik hoop dan dat het steeds beter gaat en dat blijf ik hopen. Jij ook natuurlijk! Liefs Th.
rauwe biet of van die gekookte bietjes in een pakje?
Gekookte bietjes, want die rauwe moet je heel lang koken, dacht ik.
De timmermannen zijn klaar!!!!
Wij koken om en om. Gisteren maakte ik een kerriegerecht met bloemkool en Jan bedacht vandaag iets nieuws: stamppot met witlof! Rauwe witlof dus! Met stukjes gebakken spek en rookworst net als bij andijviestamppot. Was best lekker!
Ik gebruik Hindoestaanse massala, maar op het gebied van kerrie is er zoveel! Ben er gek op.
Ik zit nu ineens weer aan fairlytrue vast: dat ben ik dus, Margo.
Is ook gezellig om en om. Misschien breng ik het ook nog eens zo ver. Ik zal Jan zijn recept opschrijven. Ik vind rauwe witlof ook altijd lekker.
Ha Margo, jij bent het.
Lijkt me lekker, zonder de garnalen dan. Je komt vast wel op meer goede ideeën.
Houd je niet van garnalen, Bertie? Of ben je vegetarisch?
Vegetarisch niet helemaal maar garnalen kan ik niet aan. Ze zien er vies uit, ik durf ze niet eens aan te raken.
Terwijl iedereen er van smult, lijkt wel.
Garnalen zijn heerlijk maar om die nu samen met kroten te eten… je begrijpt het al, ik houd me bij mijn eigen dagelijkse receptjes waarmee ik afwisseling genoeg heb, niets voor mij dat uitgebreide gepietepeuter waarbij ik ook nog moet gaan lezen en rekenen.
Wij eten vandaag krootjes met speklappen zoals het hoort, aardappeltje erbij jummie 😉